Niciun comentariu

Zile de foc la Drobeta-Turnu Severin. Primăria a instituit măsuri anti-caniculă.

Astăzi și în următoarele zile, orașul Drobeta-Turnu Severin se va confrunta cu temperaturi caniculare, iar municipalitatea a luat măsuri pentru a reduce disconfortul cetățenilor. 

Astfel, s-a decis stropirea arterelor rutiere de două ori pe zi, la orele 11.00 și 17.00. Acțiunile vizează principalele străzi aglomerate, dar și anumite artere secundare, utilizând două cisterne cu capacități de 10 și 6 tone.

Suntem organizați în două schimburi, cu două multifuncționale, stropim de la ora 10.00 la ora 12.00 și de la ora 17.00 la ora 19.00, în perioadele cu temperaturi ridicate, pentru a diminua efectele caniculei,” a declarat Mirel Damian, directorul firmei de salubrizare din Drobeta-Turnu Severin.

În paralel, au fost activate 11 puncte de prim ajutor în municipiu, pentru a ajuta locuitorii să facă față caniculei. Aceste puncte sunt echipate cu aer condiționat, apă și personal medical care dispune de aparate de măsurat tensiunea arterială și truse de prim ajutor.

Avem 11 puncte de prim ajutor dotate cu apă cu aparate de aer condiționat cu asistent medical, de asemenea, intervenim pentru udarea străzilor pentru a elimina pe cât posibil, starea de disconfort, iar pentru a mai răcori aerul, toate fântânile din oraș sunt pornite,” a precizat primarul Severinului, Marius Screciu

Punctele de prim ajutor sunt amplasate la:

Sediul Primăriei Drobeta-Turnu Severin

Direcția de Taxe și Impozite Locale de pe Bulevardul Carol I

Direcția de Asistență Socială

Piața Mircea, tronsonul 1 și tronsonul 2

Autogara Drobeta

Târgul Veterani

Piața Crihala

Piața Crișan

Ștrandul Municipal Schela Cladovei, poarta 1 și poarta 2

S-ar putea să îți placă și:

Tags: caniculă, drobeta turnu severin, masuri, primaria drobeta turnu severin, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed