CONFERINȚĂ DE PRESĂ LA PNL MEHEDINȚI, ULTIMELE MĂSURI ADOPTATE DE GUVERN

Președintele PNL Drobeta Turnu-Severin, Daniel Cîrjan, împreună cu secretarul general al formațiunii politice, Cosmina Stanomir, au prezentat în cadrul unei conferințe de presă ultimele măsuri adoptate de guvernul Ciucă, măsuri care vin în sprijinul populației, în contextul economic dificil al acestei perioade.

Cosmina Stanomir, secretar general PNL Mehedinți

„Peste două treimi din măsurile prevăzute în pachetul  #SprijinPentruRomânia lansat acum o luna sunt active și produc deja efecte. Valoarea totală a pachetului este de 17,3 miliarde de lei, iar valoarea măsurilor adoptate deja este de 11,5 miliarde de lei.

Premierul Nicolae Ionel Ciucă, Președintele Partidului Național Liberala anuntat ca s-a decis in Coaliția de guvernare lansarea unui nou pachet de măsuri sociale și economice #SprijinPentruRomânia, în valoare de 1,1 miliarde euro.   Amânarea pentru 9 luni a ratelor la bănci pentru cetățenii și companiile care se confruntă cu dificultăți financiare din cauza crizelor multiple din ultima perioadă. Detaliile vor fi stabilite intr-o OUG care va fi emisa de Guvern in perioada următoare.  Acordarea unui sfert din diferența de salariu, în conformitate cu Legea salarizării unitare, cuvenită categoriilor de salariați din sistemul public. Acordarea unui sprijin unic de 700 de lei pentru toți pensionarii cu pensii sub 2.000 lei.” a declarat, Cosmina Stanomir.

Printre cele mai importante măsuri, amintim, acordarea unui sprijin financiar în valoare de 700 de lei pensionarilor cu o pensie de sub 2000 de lei și un suport bănesc pentru salariații din instituțiile publice.

Daniel Cîrjan, președinte PNL Drobeta Turnu Severin

„Guvernul va lua măsuri pentru consolidarea fiscală și respectarea angajamentelor privind deficitul public, astfel: diminuarea cheltuielilor bugetare cu cel puțin 10 %, cu excepția celor cu investițiile, salariile, pensiile, asistența socială; este clara nevoia ca in anumite domenii din administratia publica sa se reduca aceste cheltuieli bugetare, suspendarea angajărilor la stat; creșterea colectării veniturilor la bugetul general consolidat al statului cu 10 miliarde de lei;

Pentru colectarea a 10 miliarde de lei, premierul Ciuca va implementa proiecte precum Radarul Mărfurilor și extinderea E-Factură pentru relația business-to-business începând de la 1 iulie.

Creșterea colectării este obiectiv asumat prin programul de guvernare, iar măsurile deja luate de Guvern produc rezultate. În primul trimestru al anului 2022, veniturile bugetare au crescut cu 21,3% peste nivelul încasat în perioada similară a anului trecut.Accelerarea absorbției fondurilor europene din cadrul programelor operaționale și al PNRR. În acest sens, Coaliția va efectua o evaluare lunară a stadiului absorbției. a punctat, Daniel Cîrjan, președintele PNL Drobeta Turnu Severin.

Guvernul Ciucă propune o reducere a cheltuielilor bugetare, o colectare eficientă a veniturilor care merg către bugetul de stat, iar, cel mai important, accelerarea atragerii de fonduri europene. Angajările la stat vor fi blocate, fiind suspendate de către coaliția de guvernare.

Măsurile  urmează să intre în vigoare de la 1 iulie.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: cosmina stanomir, daniel cirjan, masuri sociale, pnl mehedinti

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed