Connect with us

Administrație

TRANSPORTUL ELEVILOR LA ȘCOALĂ, PRIORITATE NAȚIONALĂ ȘI JUDEȚEANĂ

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a participat la evenimentul organizat la Guvernul României, în prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu, pentru semnarea contractelor de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru achiziția de microbuze școlare pentru peste 200 000 de elevii din toată țara.

La ceremonia oficială, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, și ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Adrian Veștea, au participat colegi președinți de consilii județene care au depus cereri de finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate transportului elevilor. Achiziția de microbuze electrice școlare, alături de dotarea a peste 5 000 de unități de învățământ din țară, cu echipamente și mobilier didactic, face parte din măsurile Guvernului condus de Marcel Ciolacu pentru asigurarea condițiilor moderne pentru un învățământ de calitate și facilitarea accesului copiilor către unitățile de învățământ.” A transmis președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu

Consiliul Județean Mehedinți și-a propus să achiziționeze peste 30 microbuze care vor ajunge la primăriile din mediul rural, pentru transportul elevilor din zonele îndepărtate de școală.

Vrem, astfel, să asigurăm condiții foarte bune de acces al copiilor în unitățile de învățământ și să scădem riscul de abandon școlar! Avem o infrastructură rutieră foarte bună, urmare a investițiilor realizate în ultimii ani de Consiliul Județean Mehedinți și primăriile din județ și vom avea și mijloace moderne de transport școlar. La sfârșitul săptămânii trecute, Consiliul Județean Mehedinți a depus o nouă cerere de finanțare prin Ministerul Mediului pentru achiziția unei noi serii de 10 microbuze hibride care să vină în completarea celor 30 care se vor achiziționa prin PNRR. Profităm de toate oportunitățile pentru ca elevii din județul Mehedinți să ajungă la școală în condiții de confort și siguranță.”, a mai declarat Aladin Georgescu.

Valoarea totală a contractului semnat pentru județul Mehedinți este de 35 905 346 lei, din care, suma eligibilă este de 30.172.560 lei, la care se adaugă 5.732.786 lei TVA, în timp ce 13.863,5 lei este contribuția Consiliului Județean Mehedinți.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze