Connect with us

Administrație

JUDEȚUL MEHEDINȚI, PARTE DIN <>, APLICAȚIA MULTIMEDIA LANSATĂ DE MINISTERUL INVESTIȚIILOR ȘI PROIECTELOR EUROPENE PENTRU PROMOVARE TURISTICĂ INTEGRATĂ

Patru trasee integrate ale aplicației <<România Atractivă>> includ obiective turistice cu o importantă valoare culturală, din județul Mehedinți, fiind vorba despre Ruta Cetăților, Ruta Castrelor Romane, Ruta Culelor și Ruta Bisericilor din lemn.

Cei care accesează  aplicația <<România Atractivă>>, ce se poate descărca prin Apple – App Store și Android – Magazin Play, regăsesc printre obiectivele propuse la nivel național, pentru a fi vizitate, Cetatea Medievală a Severinului, la Ruta Cetăților. 


De asemenea, Castrul Roman Drobeta, de la Muzeul Regiunii Porților de Fier și Castrul Roman de la Hinova se află pe ruta Castrelor Romane.

În ceea ce privește Ruta Culelor, au fost incluse Cula Tudor Vladimirescu și Cula Nistor, ambele din comuna Șimian, aflate în proces de restaurare. 

Totodată, la Ruta bisericilor de lemn sunt incluse Biserica de lemn de la Seliștea și Biserica “Sfinții Voievozi”, ambele din comuna Isverna. Cele două obiective sunt în proces de restaurare, lucrările fiind realizate în proporție de peste 80%.

Putem spune, așadar, că turiștii care urmează traseele propuse de <<România Atractivă>> descoperă cele mai frumoase zone ale județului, din punct de vedere istoric și cultural. La evenimentul de lansare a aplicației, care a avut loc în Capitală, a participat secretarul de stat din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Bogdan Simcea, omul care în această funcție, a sprijinit atragerea de fonduri europene în județul Mehedinți! Județul Mehedinți intră încă o dată pe harta marilor proiecte de promovare derulate la nivel național și nu putem decât să fim mândri de acest lucru și să ne concentrăm, în continuare, eforturile de a-l dezvolta și a-l promova!,” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze