Niciun comentariu

CONTRACTUL PENTRU REALIZAREA TRASEULUI CICLOTURISTIC CE VA TRAVERSA JUDEȚELE MEHEDINȚI, DOLJ ȘI OLT, DE-A LUNGUL DUNĂRII, A FOST SEMNAT

Ieri, pe 23 februarie la sediul Guvernului, a fost semnat contractul de finanțare pentru obiectivul ce vizează realizarea unui traseu cicloturistic de-a lungul Dunării, în județele Mehedinți. Dolj și Olt.

Contractul a fost semnat de președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile, ca lider de proiect, în prezența premierului Nicolae Ciucă.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Mehedinți împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ionuț Ivan, ca și parteneri ai proiectului.

Îi mulțumesc colegului Cosmin Vasile pentru inițiativa de a invita Consiliul Județean Mehedinți să se alăture proiectului. Am acceptat fără ezitare și vom sprijini implementarea lui întrucât are o importanță turistică deosebită, contribuie la creșterea coeziunii sociale, economice și teritoriale și duce la crearea de noi locuri de muncă, în special în mediu rural.” A transmis Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți 

Astfel, se vor amenaja 356 kilometri din ruta EuroVelo 6, din care, mai mult de jumătate, 218 kilometri, vor fi pe raza județului Mehedinți, restul, în județele Dolj și Olt.

Valoarea contractului este de 35 milioane euro.

Traseul urmărește linia Dunării de la Svinița până la granița județului Olt și județul Teleorman și străbate cele mai importante obiective turistice din cele trei județe.

Întreg traseul străbate următoarele localități:

Județul Mehedinți: municipiile Drobeta Turnu Severin și Orșova, comunele Salcia, Vrata, Gârla Mare, Pristol, Gruia, Gogoșu, Burila Mare, Devesel, Hinova, Șimian, Eșelnița, Dubova și Șvinița.

Județul Dolj: municipiul Calafat, orașele Bechet și Dăbuleni, comunele Cetate, Ciupercenii Noi, Desa, Poiana Mare, Maglavit, Piscu Vechi, Ghidici, Cârna, Gighera, Măceșu de Jos, Bistreț, Catane, Negoi, Rast, Ostroveni, Călărași.

Județul Olt: Orașul Corabia, comunele Ianca, Grojdibodu, Gura Padinii, Orlea, Gârcov.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: consiliul judetean mehedinti, mehedinti, restartnews, Traseu cicloturistic

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed