Connect with us

Administrație

DRUMUL  JUDEȚEAN DUMBRAVA – PLOPI SE VA ASFALTA ÎN PRIMĂVARĂ

Contractul pentru proiectare, asistență tehnică și execuție pentru obiectivul de investiții “Reabilitare/modernizare DJ 606A, Dumbrava – Plopi, drum în lungime de 13 kilometri, a fost semnat.

Lucrările sunt realizate în cadrul unui proiect implementat de Consiliul Județean Mehedinți și finanțat prin Programul Național “Anghel Saligny”.

” Valoarea contractului semnat astăzi este de 26 222 690 lei, cu TVA. Drumul este vechi, degradat, circulația devenise greoaie și era dificil să facem chiar și reparații în cadrul programului de întreținere.

Este o promisiune pe care le-am făcut-o locuitorilor din Dumbrava cu mulți ani în urmă, aceea de a le asigura o infrastructură rutieră de cea mai bună calitate. Am reușit să asfaltăm pe buget propriu, drumul județean care traversează satul Albulești, în lungime de 4 kilometri, iar acum am accesat fonduri guvernamentale pentru a continua investiția.

Estimăm ca în primăvara acestui an lucrările să înceapă”, declară președintele CJ Mehedinți, Aladin Georgescu.

Pe lângă reabilitarea drumului, se vor realiza dispozitive de scurgere a apelor pe toată lungimea traseului, podețe transversale, legături cu drumurile laterale, accese la proprietăți, dar și lucrări privind siguranța circulației. În plus, platforma drumului se va lărgi de la 5,5 km, la 6,5 km.

” Astăzi, la semnarea contractului cu reprezentantul asocierii de constructori care a câștigat licitația,  a participat primarul comunei Dumbrava.

Cătălin Enache a arătat că aceasta este cea mai importantă investiție pentru locuitorii din Dumbrava, care împreună cu celelalte realizate de Consiliul Județean în infrastructura rutieră, contribuie la îmbunătățirea condițiilor de trafic și scurtarea cu mult a timpului în care se parcurge traseul până la Drobeta Turnu Severin”, a conchis președintele în declarația sa.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze