Connect with us

Administrație

20 DE MILIOANE DE EURO, BANI EUROPENI PENTRU EXTINDEREA SISTEMELOR DE APĂ ȘI CANALIZARE DIN MUNICIPIU

De astăzi au demarat lucrările la extinderea și reabilitarea sistemelor de apă și canal din municipiul Drobeta-Turnu Severin. Se lucrează în acest moment, pe strada Renașterii din cartierul Schela, în zona blocurilor, acolo se înlocuiește rețeua veche și se racordează la sistemul de apă-canal și casele rămase nebranșate, de zeci de ani. La finalul acestei investiții toată zona urmează să fie asfaltată și modernizată.

De asemenea, prin acest proiect va fi înlocuită și conducta de aducțiune, din fluviul Dunărea, care nu a mai fost reabilitată din anii ’60.

Investiția începută astăzi se realizează cu fonduri europene, pe care le-am atras împreună cu societatea SECOM, în cadrul unui proiect de 49 de milioane de euro, dintre care 20 de milioane revin municipiului Drobeta-Turnu Severin. Este o investiție extrem de necesară, care va aduce un aport important în ceea ce privește confortul cetățenilor și le va îmbunătăți calitatea vieții”, a declarat primarul municipiului Drobeta-Turnu Severin, Marius Screciu

În cadrul acestui proiect se vor realiza: 7 kilometri reabilitare rețea apă potabilă, 1 kilometru extindere rețea apă potabilă, 5.844 de contoare noi de apă cu citire la distanță, 5.165 de cămine noi, 12 kilometri reabilitare rețea de canalizare ape uzate menajere, 5 kilometri extindere rețea de canalizare, racorduri noi la consumatori, stații de pompare a apelor uzate și branșamente noi.

Continuă să citeşti
1 Comment

1 Comment

  1. nero

    3 octombrie 2023 at 19:38

    Dacă s-au accesat fonduri europene și pentru oraș de ce sunt pus de SECOM sa plătesc racordarea la apa si canalizare pana la limita de proprietate,DE CE!!!
    Poate Primăria o sa-mi dea un răspuns!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze