Connect with us

Administrație

REVOLTĂ ȘI COZI ÎN FAȚA GHIȘEELOR FURNIZORILOR DE ENERGIE ELECTRICĂ

Revoltă, nervi întinși la maxim, la sediile furnizorilor de energie electrice din Drobeta-Turnu-Severin. Zeci de oameni, care au două sau mai multe locuințe au format o coadă imensă și au așteptat ore în frig în speranța că vor reuși să rezolve problema plafonării prețului la energie electrică, care se  acordă doar la locuința de domiciliu. Oamenii spun că situația nu este clarificată, că operatorii furnizorilor nu știu nici ei prea bine legea, în timp ce ei trebuie să completeze formularele care le sunt puse la dispoziție și de aici haosul creat.

Ieri am stat trei ore și jumătate la coadă, nu mi-au spus ce-mi trebuie, nici acum nu știu exact, așa cum cer ei reducere, eu am apartament în oraș, la țară. Am o casă bătrânească, ei îmi pun mine 1,3 lei, dublu decât la apartament, dacă nu mă debranșează, tatăl meu mi-a lăsat o casă să o îngrijesc. Ieri sa stat la coadă trei ore și jumătate, aici pe geam trebuia să pună o listă cu ce trebuie..” declară un cetățean nemulțumit

Faptul că plafonarea se acordă doar pentru adresa de domiciliu și că, în prag de sărbători, au fost nevoiți să stea ore în șir la coadă, la – 3 grade Celsius i-a revoltat la culme pe consumatorii de energie din Mehedinți. Printre ei îl găsim pe un domn care s-a așezat la coadă în frig deși avea probleme grave de sănătate.

Stăm aici în frig, ei stau la căldură, mi-au venit facturile de mă doare sufletul, nu pot să mai dorm, se pierde timpul stăm pe aici pe la coadă, eu am diabet, stau aici, am avut 480 azi dimineață glicemia, am venit și ieri și azi, pentru un cod de client m-a întors înapoi.”

Situația s-a creat după ce au intrat în vigoare noi reglementări de plafonare prețului energiei electrice, care se acordă doar la locuința de domiciliu, iar consumatorii care au mai multe adrese, cei care care locuiesc cu chirie sau nu locuiesc la adresa de domiciliu trebuie să-și clarifice situația, depunând o cerere pe propria răspundere. Reprezentanții ANRE spun că cererile pentru fi depuse inclusiv online, pentru a se evita aceste situații. 

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze