Connect with us

Business

REGULI NOI PENTRU ASIGURAREA LOCUINȚEI. PREȚURILE AR PUTEA FI MAJORATEA

Asigurarea obligatorie pentru locuințe s-ar putea scumpi. De asemenea, s-ar putea majora și nivelul despăgubirilor, spun reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară. Românii ar putea fi nevoiţi să scoată mai mulţi bani din buzunar pentru asigurarea locuinței, în caz contrar riscând amenzi. Tariful ar urma să fie mai mare cu 30 de lei, după cum a cerut în Parlament societatea care gestionează asigurările în domeniu, potrivit stiri.tvr.ro.

Pentru locuințele cu structura de rezistență din beton armat, metal, lemn sau cu pereți exteriori din piatră sau cărămidă polițele de asigurare obligatorie ar urma să coste 130 de lei, față de 100 de lei, cât costă în prezent.

După cutremurele din Turcia și Siria, toate companiile mari de reasigurări și-au scumpit foarte mult aceste reasigurări. Noi, când discutăm de 20 de mii de euro, discutăm doar de dauna totală și acum, sincer, în toate cutremurele care au fost și acum în Gorj nu s-au semnalat daune totale”, a spus vicepreşedinte ASF Cristian Roșu.

De asemenea, s-ar putea majora și nivelul despăgubirilor, spun reprezentanții Autorității de Supraveghere Financiară. Valorile despăgubirilor în caz de calamitate sunt situate în prezent la cote de 10.000 și 20.000 euro. Totuși, în cazul unor daune structurale majore, suma de 20.000 euro ar fi insuficientă, așa că reprezentanții ASF recomandă și încheierea unei polițe de asigurare facultativă a locuinței.

Sursa: rtv

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze