Niciun comentariu

Finanțare europeană pentru modernizarea parcurilor centrale din Drobeta-Turnu Severin

Municipalitatea din Drobeta-Turnu Severin pregătește o transformare majoră a celor trei parcuri centrale, un proiect ambițios ce va fi finanțat prin fonduri europene. După semnarea contractului de finanțare pentru Parcul Rozelor, în urmă cu aproape două luni, primarul Marius Screciu a anunțat, astăzi, obținerea finanțării și pentru parcurile Dragalina și Gării.

Toate cele parcuri au primit finanțare europeană. Este un deziderat mai vechi al meu și al echipei mele, abia acum au venit aceste fonduri, fără de care nu am fi putut acoperi costurile modernizării acestor parcuri. Odată cu modernizarea lor, completăm infrastructura turistică a municipiului, ceea ce va atrage un număr din ce în ce mai mare de vizitatori în orașul nostru.” A transmis Marius Screciu

Investiția totală se ridică la 10 milioane de euro și include o serie de lucrări menite să modernizeze și să înfrumusețeze aceste spații verzi:

Refacerea zonelor pietonale și a iluminatului public;

Refacerea scărilor și a parapeților;

Plantarea de arbori;

Regenerarea spațiului verde, inclusiv realizarea unui sistem modern de irigații;

Dotarea cu mobilier urban;

Lucrările vor fi realizate folosind materiale naturale, precum piatra, dar vor include și elemente moderne, cum ar fi aleile din asfalt colorat sau beton, ideale pentru plimbări cu bicicleta și rolele. 

Arborii maturi vor fi toaletati, iar noile specii de arbori plantate vor fi adaptate climei locale. Spațiile verzi vor fi îmbogățite cu plante perene care necesită întreținere minimă, doar o dată pe an.

Pe lângă toate aceste lucrări, în Parcul Rozelor, va fi creată o piațetă cu un izvor de apă și va fi adăugat un grup sanitar cu autocurățare lângă locul de joacă.

În Parcul Dragalina, vor fi realizate amenajări care să pună în valoare Cetatea Medievală și Palatul Culturii, două repere istorice de mare importanță pentru comunitatea locală iar Parcul Gării va beneficia de o infrastructură pietonală modernă, cu scări și parapeți refăcuți și pavate cu piatră pentru a asigura un aspect uniform și estetic.

Următorul pas este parcurgerea etapei de licitație pentru acest proiect amplu, după care vor începe efectiv lucrările, în toate cele trei parcuri centrale. 

S-ar putea să îți placă și:

Tags: drobeta turnu severin, marius screciu, parcul dragalina, parcul garii, parcul rozelor, parcuri centrale, primaria drobeta turnu severin, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed