1 comentariu

STRĂZILE DIN STREHAIA SE MODERNIZEAZĂ, SE TOARNĂ ASFALT PE 33 DE ARTERE

În orașul Strehaia a început asfaltarea a 33 de străzi. Este cel mai amplu proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere, implementat până în prezent. Printr-un proiect finanțat cu fonduri guvernamentale, în cadrul Programului Național de Investiții “Anghel Saligny” se lucrează acum la modernizarea celor 33 de străzi, ceea ce reprezintă o treime din numărul total de 103.

Unul dintre cele mai importante proiecte, pentru orașul Strehaia, prinde contur. Au început asfaltările în cel mai mare proiect de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale din orașul Strehaia, fiind în curs de execuție lucrări pe 33 de străzi. Este un proiect aprobat de Consiliul Local al orașului Strehaia în anul 2022, finanțat prin programul Anghel Saligny, program aprobat de guvernul României la sfârșitul anului 2021. Autoritatea locală strehăiană a reușit să semneze, în aprilie 2023, printre primele contracte de finantare în cadrul acestui program pentru infrastructură rutieră, lucrarea intrând în execuție efectivă, în luna august 2023, cu termen de finalizare, august 2024. Deși este un proiect de mare anvergură, având o valoare a investiției de cca 5 milioane de euro, constructorul s-a mișcat foarte bine și suntem convinși că toate cele 33 de străzi vor fi finalizate în vara acestui an”, transmite primarul orașului Strehaia, Ioan Giura.

La invitația primarului Ioan Giura, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a mers în Strehaia. I s-au alăturat prefectul județului Mehedinți, Alin Isuf și parlamentarii de Mehedinți, Liviu Mazilu și Alin Chirilă.

Această inițiativă a domnului primar, Ioan Giura, reprezintă un pas important în direcția îmbunătățirii infrastructurii locale, pentru a oferi locuitorilor un mediu mai sigur și mai confortabil pentru a vă desfășura activitățile zilnice. Sigur că atât eu, cât și colegii parlamentari l-am susținut și îl susținem în continuare în toate demersurile care înfrumusețează orașul, facilitează accesul la servicii și promovează dezvoltarea economică a comunității.Am convingerea că se va lucra foarte bine și un ritm care să permită finalizarea acestui proiect în cel mai scurt timp și cu înalt standard de calitate. Constructorul a dat asigurări că străzile vor fi asfaltate până în luna august a acestui an„, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți.

Proiectul are o valoare de 24.181.944 lei și pe lângă terasament și structura rutieră cu două straturi de asfalt, se vor realiza accese la proprietăți, rigole, parcări și se vor moderniza spațiile verzi.

Îl felicit pe domnul primar, Ioan Giura, pentru implementarea acestui proiect și a celorlalte, cele din sănătate, educație și cultură, care aduc orașul la un nivel pe care locuitorii îl merită din plin, cu acces la serviciile de care au nevoie.Astăzi am stat de vorbă cu oamenii din Strehaia și sunt mulțumiți de cum decurg investițiile în oraș, ceea ce ne dă încredere că ne vor fi în continuare alături, în călătoria spre dezvoltarea orașului!”, a încheiat Aladin Georgescu

Reabilitarea a 33 de artere rutiere din cele 103 existente la nivelul orașului Strehaia este un pas destul de important, pentru administrația locală, dar mai ales, pentru locuitorii care frecventează zona.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: aladin georgescu, Giura Ioan, Primăria Strehaia, Strazile din Strehaia se modernizează

Articole asemanatoare:

1 comentariu. Leave new

  • Este o veste foarte buna pentru orasul Strehaia si locuitorii sai, care se confruntau cu probleme legate de infrastructura rutiera de mai mult timp. Aceasta investitie va aduce un plus de siguranta si confort in trafic, dar si o imagine mai moderna si dezvoltata a orasului Strehaia. Multumim primarului Ioan Giura si autoritatilor pentru acest proiect de anvergura si speram ca in curand sa vedem si rezultatele sale palpabile. Este o dovada clara a faptului ca orasele din Romania se modernizeaza si se dezvolta in continuare pentru bunastarea cetatenilor sai. Felicitari orasului Strehaia pentru aceasta initiativa si asteptam cu nerabdare finalizarea lucrarilor si inaugurarea noilor strazi!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed