Niciun comentariu

VAL DE CANICULĂ ÎN MEHEDINȚI

Județul Mehedinți se va confrunta mâine, 19 iunie, cu o avertizare meteorologică de Cod Portocaliu, care anunță un val de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat. 

Administrația Națională de Meteorologie a transmis că indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități, cu temperaturi care vor oscila între 33 și 37 de grade Celsius.

ISU Mehedinți le recomandă cetățenilor să respecte câteva reguli și măsuri:

Este indicat să rămână în locuințe și să limiteze expunerea la soare, mai ales între orele 11:00 – 18:00. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineții sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul. Locuința trebuie răcorită cu ajutorul aparatelor de aer condiționat sau ventilatoarelor. Aerul condiționat se va regla la maxim 5 grade sub temperatura de afară, iar încăperile se vor aerisi dimineața devreme sau seara târziu. Este important ca aceștia să se hidrateze corespunzător, evitând băuturile alcoolice și pe cele care conțin cofeină, dar și să consume legume și fructe proaspete. Pentru siguranța lor, cetățenii trebuie să poarte haine lejere, deschise la culoare, pălării și ochelari de soare. Totodată, aceștia trebuie să se preocupe de persoanele în vârstă, menținând legătura cu acestea pentru a le oferi asistență la nevoie. O atenție deosebită trebuie acordată și copiilor care nu trebuie lăsați singuri în autoturisme expuse la soare.În perioadele caniculare crește riscul de incendiu din cauza uscăciunii și a temperaturilor ridicate. 

Facem apel la cetățeni:

Să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt; Să nu arunce la întâmplare resturile de țigări; Să nu lase în interiorul autoturismelor expuse la soare recipiente sub presiune (brichete, tuburi de deodorant, etc.).” Transmite ISU Mehedinți

S-ar putea să îți placă și:

Tags: canicula, Cod portocaliu, isu mehedinti, mehedinti, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed