Connect with us

Administrație

UN NOU PROIECT DE REGENERARE URBANĂ ÎN DROBETA-TURNU SEVERIN

Autoritățile locale din Drobeta-Turnu Severin au dat startul unui nou proiect ambițios de regenerare urbană, menit să transforme o zonă dezafectată într-un spațiu de agrement, sport și recreere.

Proiectul cuprinde crearea unei legături directe între două cartiere ale orașului: Cartierul Veterani, recent dezvoltat, și Cartierul Schela.

Investiția estimată la aproape 30 de milioane de lei va implica modernizarea infrastructurii rutiere, amenajarea unor spații verzi generoase și crearea de facilități recreative și sportive moderne. De asemenea, proiectul vizează regenerarea terenurilor degradate și reabilitarea rețelelor de utilități.

În acest moment, zona este părăsită și degradată. Ne dorim să o modernizăm, să revitalizăm vegetația și să amenajăm un nou spațiu de recreere, cu terenuri de sport, pădure urbană, piste de biciclete și tot ceea ce presupune un spațiu de recreere la standarde europene,” a precizat Marius Screciu, primarul Severinului 

Măsurile propuse includ igienizarea amplasamentului, eliminarea materialelor poluante și amenajarea unor spații de relaxare adecvate pentru toate categoriile de vârstă. De asemenea, se va acorda o atenție deosebită amenajării Văii Fântânii, inclusiv realizarea de pasaje pietonale și extinderea infrastructurii verzi.

Pentru acest proiect, autoritățile locale intenționează să acceseze fonduri europene. În ședința de astăzi a consiliului local, au fost aprobate documentația tehnico-economică și devizul general, necesare pentru obținerea acestor fonduri.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze