Connect with us

Restart News

OLIMPIADA DE LIMBA RROMANI, ETAPA JUDEȚEANĂ DIN MEHEDINȚI

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți s-a desfășurat Olimpada de Limba și Literatura Rromani, unde au participat 37 de elevi ai școlilor din județ, calificați la etapa județeană. Copiii rromi, care studiază în școală limba maternă, sub îndrumarea profesorilor de specialitate, au avut posibilitatea de a-și demonstra capacitatea de învățare, dar și abilitatea de a performa, în cadrul olimpiadei. Reprezentanții celor 7 școli din localitățile mehedințene, Vrata, Gruia, Gogoșu, Jiana, Vlădaia, Punghina și Dudașu Cernețiului s-au înscris în competiție.

Delia Iancu- inspector școlar minorități/rromi

La nivelul Inspectoratului Școlar Județean Mehedinți, comunitățile de rromi o au ca reprezentant pe Delia Iancu, Inspector pentru minorități/rromi, cea care organizează toate activitățile de la nivelul școlilor din Mehedinți, în care sunt implicați toți elevii de etnie.În calitate de președinte executiv, acesta s-a ocupat și de organizarea olimpiadei. Inspectorul general adjunct Dorina Daniciu a participat în calitate de președinte al comisiei.

Olimpiada de Rromani a avut loc la Școala Gimnazială numărul 5 din Drobeta-Turnu Severin, cartierul Schela.

În perioada 25-28 aprilie, la Buzău, se va desfășura etapa Națională a Olimpiadei de Limba și Literatura Rromani. Elevii care vor obține punctaj la etapa județeană, ne vor reprezenta la nivel național.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze