Niciun comentariu

Arici salvat din incendiu! Semnal de alarmă tras de pompieri – focul distruge vieți!

Pompierii mehedințeni au avut parte de o misiune mai puțin obișnuită. Aceștia au salvat un animăluț aflat în calea flăcărilor, la un incendiu de vegetație uscată, izbucnit în Malovăț.

,,Misiunea obișnuită de stingere s-a transformat într-o misiune de salvare, mai exact într-o experiență de suflet pentru colegul nostru, plutonier adjutant Ovidiu Șipanu, comandantul intervenției.
În lupta cu flăcările, acesta a observat că, în imediata apropiere, un biet arici era dezorientat din cauza fumului și nu mai avea puterea să se salveze. Colegul nostru și-a dat jos prezanta pentru a-i crea un mediu prietenos ariciului pe care l-a eliberat într-un loc protejat pentru a fi în siguranță.
Ovidiu și-a arătat, și de această dată, compasiunea, pe care o descrie ca un sentiment care înnobilează sufletul, afirmând că este o binecuvântare să poți salva vieți, indiferent de forma pe care o îmbracă: oameni sau necuvântătoare. Întâlnirea a descrețit, pentru moment, frunțile pompierilor, care, de la începutul anului, depun eforturi considerabile pentru stingerea incendiilor de vegetație uscată.„, transmite I.S.U. Mehedinți.

În calea focului, animale precum aricii și broaștele țestoase, des întâlnite de pompieri pe timpul intervențiilor, nu au forța să se salveze și cad pradă flăcărilor. În cursul zilei de ieri, pompierii au intervenit la timp pentru a salva o viață, însă multe altele sunt în pericol dacă cetățenii nu încetează să incendieze terenurile. Aceștia trebuie să conștientizeze că acțiunea iresponsabilă afectează ecosistemul și distruge vieți.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: isu mehedinti, protejati natura, stop incendiilor

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed