Niciun comentariu

EXPOZIȚIA „DIN VALURI DE FOC”, LA MUZEUL REGIUNII PORȚILOR DE FIER 

Astăzi, Muzeul Regiunii Porților de Fier a găzduit vernisajul unei expoziții de ceramică de excepție, intitulată „Din Valuri de Foc”, semnată de artista AMIRA (Alexandra Popa). 

Locuind în satul Cireșu de doi ani, AMIRA și-a dedicat timpul și creativitatea pentru a aduce în fața publicului o colecție de piese unice și impresionante.

Totul a pornit din dorința de a avea o statuetă unică și specială în altarul meu. O joacă, ce a devenit repede treabă serioasă! „, spune artista.

Pornind în această călătorie artistică în 2018, AMIRA a găsit inspirație în figura femeii și a zeiței din Cultura Cucuteni.

Una dintre colecții a fost formată exclusiv din obiecte 2D, decorative pentru perete, pandantive și broșe în siluete feminine inspirate din toate culturile lumii. Acestea au fost bine primite la București în cadrul evenimentelor organizate la Muzeul Satului și Muzeul Țăranului Român. Colecția actuală Amiras del Tierra celebrează energia pământului și este formată din obiecte decorative unicat – statuete și vase pentru flori, obiecte ce emană forță și senzualitate. Această colecție celebrează viața, fertilitatea, nașterea, energie transpusă în forme conținătoare de putere și grație,” precizează reprezentanții Muzeului Regiunii Porților de Fier 

Expoziția „Din Valuri de Foc” este deschisă publicului până pe 31 martie la Muzeul Regiunii Porților de Fier.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: alexandra popa, amira, drobeta turnu severin, expozitie, muzeul regiunii portilor de fier, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed