Connect with us

Entertainment

O NOUĂ EDIȚIE A FESTIVALULUI OALE ȘI SARMALE, ÎN COMUNA ȘIȘEȘTI

Primăria Comunei Sisesti, în colaborare cu Centrul Cultural Nichita Stanescu din Drobeta Turnu Severin și Consiliul Județean Mehedinti organizează în perioada 25-26 mai 2024 un eveniment cu Festivalul de Ceramica Oale și Sarmale.

Mestesugarii populari din zonele Noaptesa – Sișești, județul Mehedinti, și Horezu, județul Vâlcea, vor împărtăși secretele olăritului și vor aduce la viață frumusețea și autenticitatea ceramicii tradiționale.

Programul folcloric va fi întreținut de Ansamblul Profesionist „Danubius” al Centrului Cultural „Nichita Stãnescu”, care va susține un spectacol memorabil sâmbătă, 25 mai 2024, începând cu ora 19:00. Invitații speciali Olguta Berbec și Remus Novac promit să încânte inimile publicului cu piele lor.

Duminică, 26 mai 2024, Ansamblul Profesionist „Danubius” va reveni pe scenă, de această dată împreună cu Cosmin Bîrlan, pentru a completa un spectacol de excepție, începând cu orele 19:00.

Pe lângă artiștii remarcabili ce alcătuiesc Ansamblul Profesionist „Danubius”, publicul se va bucura și de prezența talentaților elevi ai Liceului Gheorghe Ionescu Sisesti, prin ansamblul lor de dansuri populare, Bordeiașul.

Și distracția va fi pe măsură! După ora 22:00, în ambele seri, Taraful de la Pârâul de Pripor va asigura atmosfera de petrecere și voie bună. 

Nu doar din România vor veni participanți la acest eveniment, ci și Ansamblurile folclorice din Serbia – Topolnica și Donji Milanovac, care vor aduce în plus note de culoare și diversitate culturală.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze