Niciun comentariu

EXERCIȚIU DE SIMULARE A INTERVENȚIEI ÎN CAZUL UNUI INCENDIU ÎN PARCUL NAȚIONAL PORȚILE DE FIER

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți a organizat, astăzi, un exercițiu integrat de intervenție în caz de incendiu în Parcul Natural Porțile de Fier, pe raza localității Eșelnița.

Potrivit scenariului, incendiul a fost declanșat din cauza nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor de către un grup de turiști, în condițiile în care zona se confrunta cu lipsa precipitațiilor. Acesta s-a propagat cu rapiditate, afectând o suprafață de aproximativ 8 hectare și punând în pericol mai multe persoane, aflate în zonă pentru desfășurarea unor activități recreative.

După semnalarea incendiului la numărul unic de urgență 112, ISU Mehedinți a acționat rapid, punând în aplicare procedurile de intervenție și planul de cooperare pentru gestionarea situației. 

Echipele de intervenție au fost suplimentate cu personalul aflat în turele libere, iar au fost alertate și alte structuri responsabile, printre care SVSU Eșelnița, Ocolul Silvic Orșova și Parcul Natural Porțile de Fier.

Pompierii mehedințeni, sprijiniți de voluntari, pădurari și rangeri au desfășurat acțiuni pentru localizarea, limitarea propagării și stingerea incendiului, salvarea persoanelor surprinse de incendiu, evacuarea victimelor din zona afectată și acordarea primului ajutor calificat. În activitatea de simulare, au fost angrenate peste 50 de pompieri cu 4 autospeciale de primă intervenție, 3 autospeciale de stingere, 1 ATV, 2 ambulanțe SMURD, microbuze și autospeciale destinate transportului personalului și mijloacelor de intervenție,” transmite ISU Mehedinți

La exercițiu au participat și alte instituții precum Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Serviciul de Ambulanță Județean, Garda Forestieră Râmnicu-Vâlcea, Agenția pentru Protecția Mediului, împreună cu voluntari ai ISU Mehedinți. 

Acțiunea a presupus localizarea și stingerea incendiului, salvarea persoanelor afectate și acordarea primului ajutor calificat.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: incendiu, isu mehedinti, mehedinti, parcul national portile de fier, restartnews, simulare

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed