Niciun comentariu

BUGETUL JUDEȚULUI MEHEDINȚI A FOST APROBAT. INVESTIȚII MAJORE ÎN SĂNĂTATE ȘI INFRASTRUCTURA RUTIERĂ 

Printre prioritățile Consiliului Județean se numără continuarea procesului de reabilitare și modernizare a drumurilor județene, atât cu fonduri guvernamentale, cât și cu fonduri europene.

În acest sens, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în 2024 va începe execuția lucrărilor pe mai multe tronsoane, printre care se numără modernizarea și reabilitarea drumurilor DJ 607B, DJ 671E, DJ 606A, DJ 607D, și DC 76.

De asemenea, cu fonduri europene în cadrul Programului Regional Sud – Vest Oltenia 2021 – 2027, vor fi demarate proiecte importante pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, inclusiv modernizarea mai multor sectoare de drumuri.

Este vorba despre cel mai important proiect al Consiliului Județean, având în vedere că 62% din bugetul total, de 414 811 000 lei, merge către investiții și proiecte. Este un buget echilibrat, la fel ca în fiecare an și chiar dacă pe parcurs, vom interveni cu rectificări, principalele investiții în infrastructura rutieră și cea de sănătate vor fi implementateAvem proiecte importante în ceea ce privește continuarea procesului de reabilitare/modernizare a drumurilor județene, atât cu fonduri guvernamentale cât și cu fonduri europene. Peste 130 kilometri drumuri județene vor intra în lucru,” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți

Pe lângă investițiile în infrastructura rutieră, bugetul județului Mehedinți prevede și alocări semnificative pentru sectorul sănătății. Printre obiectivele principale se numără finalizarea investițiilor începute și care se află într-un stadiu avansat de implementare, precum reabilitarea și modernizarea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, extinderea și modernizarea Unității de Primiri Urgențe și a altor unități medicale din județ. 

În ciuda importanței și necesității acestor proiecte, consilierii liberali au votat împotriva lor, exprimându-și opoziția prin voturi împotrivă și abțineri. 

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: aladin georgescu, buget, consiliul judetean mehedinti, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed