Connect with us

Administrație

SECȚII REABILITATE LA SPITALUL MUNICIPAL ORȘOVA

Spitalul Municipal Orșova este una dintre unitățile medicale, din județul Mehedinți, care pune pacientul în centrul sistemului. Prioritățile conducerii spitalului sunt bine structurate, pornind de la calitatea personalului și a serviciilor medicale întreprinse de angajații unității, până la condițiile de infrastructură spitalicească. În acest sens, managerul spitalului, Adrian Cican, a solicitat și a obținut sprijin financiar, pentru a reabilitarea câtorva secții. Sprijinul de 500.000 de lei a venit din partea Ministerului Energiei, prin Societatea Națională de Gaze Naturale ROMGAZ SA, cu implicarea directă a ministrului mehedințean al energiei, Virgil Popescu. Prezent la inaugurarea noii secții, acesta a declarat:

” La sfârșitul anului trecut, la solicitarea managerului, domnul Cican, am ajutat Spitalul Municipal Orșova, prin compania națională ROMGAZ, cu o donație de 500.000 de lei. Astăzi a fost finalizată și pusă în funcțiune Secția de Boli Interne, sunt foarte mulțumit de ceea ce văd, sunt foarte mulțumit de cum arată spitalul din Orșova, cu secțiile reabilitate anul trecut, acum doi ani, se păstrează foarte bine, și care, asigură servicii medicale de calitate orșovenilor.”

Ministrul Virgil Popescu a reamintit sprijinul acordat de companiile din subordinea Ministerului Energiei către unitățile medicale din județul Mehedinți. Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin, a primit în 2020 suma de 1,5 milioane lei, Spitalul CFR cu 500.000 lei, Spitalul Municipal Orșova 500.000 lei. În cadrul evenimentului, acesta a vorbit și despre un sprijin financiar care urmează să fie acordat și spitalului din Baia de Aramă.

Spitalele din județul Mehedinți beneficiază de sprijin financiar din mai multe sectoare, pornind de la bugetul de stat, prin diverse ministere, programe derulate prin unități bancare, donații, însă, diferența o face modul în care sunt gestionate aceste fonduri.

Dacă la Spitalul Municipal Orșova, vedem cum un sistem de sănătate poate fi funcțional, prin implicare și devotament, la polul opus, regăsim Spitalul Județean de Urgență Drobeta Turnu-Severin.

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze