Connect with us

Restart News

ARME ȘI MUNIȚIE CONFISCATE DE POLIȚIE, ÎN MEHEDINȚI

De la începutul anului polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat mai multe controale la deținătorii de arme și muniții letale și neletale din județul Mehedinți. La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea unui  procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia, au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară la locuința unui bărbat de 52 de ani, din localitatea Corcova bănuit de săvârșirea infracțiunii de ,,nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”.

În urma descinderilor au fost identificate și ridicate 3 cartușe letale, de vânătoare calibru 16 mm, deținute fără drept, confecționate artizanal, 38 cartușe cu glonț calibru 5,6 mm, deținute fără drept și o cutie sigilată ce conținea 60 de bucăți articole pirotehnice din categoria F2. Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept. Totodată, menționăm faptul că  polițiștii au desfășurat 1.522 controale la deținătorii de arme, ocazie cu care au fost dispuse măsuri administrative față de 74 deținători de arme, respectiv 64 măsuri de anulare și 10 măsuri de suspendare a dreptului de a deține, purta și folosi arme supuse autorizării”, transmite IPJ Mehedinți

 De asemenea, de la începutul anului 2023 au fost sesizate 25 fapte de natură penală, fiind dispusă continuarea urmăririi penale față de 12 suspecți. 

Cu ocazia activităților desfășurate, în perioada de referință polițiștii au indisponibilizat și ridicat în vederea confiscării 9 arme letale, 13 arme neletale supuse autorizării și 258 cartușe.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze