Niciun comentariu

10 INCENDII, LICHIDATE DE POMPIERII MEHEDINȚENI,  ÎN DOUĂ ZILE 

Weekend de foc pentru pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți.  Aceștia au intervenit, în perioada 15-17 martie la 10 incendii. Cinci dintre acestea au fost declanșate de vegetația uscată, trei de anvelope uzate, iar două au afectat case de locuit în localitățile Almăjel și Poroina. În total, aproximativ 26 de hectare de vegetație uscată și litieră au fost mistuite de flăcări. 

Cauza probabilă predominantă de izbucnire a incendiilor a fost determinată de folosirea focului deschis fără respectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor. Facem apel la cetățeni să conștientizeze că focul, scăpat de sub control sau în condiții de vânt puternic, poate produce pagube materiale însemnate, punând în pericol sănătatea și chiar viața semenilor. În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor, care riscă să afecteze căi de comunicații și să cuprindă gospodăriile cetățenilor. Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice,” precizează ISU Mehedinți 

Pe lângă incendiile de vegetație uscată și cele izbucnite la locuințe, pompierii s-au confruntat și cu alte situații de urgență, inclusiv transportul a două persoane supraponderale cu probleme medicale și deblocarea ușii unui apartament.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: drobeta turnu severin, incendii, isu mehedinti, mehedinti, restartnews, vegetatie uscata

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed