Cel mai vechi stadion din municipiul Drobeta-Turnu Severin urmează să intre într-un amplu proces de reabilitare și modernizare, după ce a fost aprobată astăzi, în ședința de Consiliu Local, trecerea lui în administrarea Companiei Naționale de Investiții. La încheierea acestora, stadionul va fi predat muncipalității severinene.
Stadionul Angelescu va avea gazon artificial și va găzdui competiții de fotbal dar și antrenamente de atletism pentru sportivi și severinenii care obișnuiesc să alerge aici:
„Astăzi am aprobat predarea către CNI ( Compania Națională de Investiții) a stadionului Angelescu, un stadion care sperăm să intre în finanțare. Până acum, noi am realizat tot ce depindea de noi, mai rămâne doar ca reprezentanții CNI să ne cheme pentru semnarea contractului de finanțare,” spune Marius Screciu, primarul Severinului
Tot astăzi, în ședința de Consiliu Local s-a mai aprobat un proiect de modernizare a țarcurilor de gunoi din municipiu și de introducere a unor insule ecologice subterane pentru colectarea deșeurilor. Primăria urmează să depună un proiect prin PNRR ( Planul Național de Redresare și Reziliență) pentru montarea a 17 insule ecologice subterane și alte 80 de țarcuri de noi supraterane, proiectul având o valoare de aproximativ 14,5 milioane de lei.
„Avem deja două proiecte, unul în implementare, de aproximativ 20 de milioane de lei, iar cel de astăzi, pentru care am aprobat parametri tehnici, cu o valoare de 14,5 milioane de lei. Vorbim despre faptul că încercăm să introducem o parte dintre țarcurile de gunoi subteran, noi voiam să le introducem pe toate, dar nu ne lasă Guvernul, nu ne dau banii necesari. Atunci avem două soluții, vom introduce o parte din ele, aproximativ 40 de țarcuri, subteran, iar restul de 180 le vom moderniza. Sunt două proiecte pe bani europeni extrem de importante,” a mai precizat Marius Screciu
Tot în ședința de Consiliu Local de astăzi a fost aprobat un proiect care prevede reducerea taxelor pentru comercianții care închiriază domeniul public al Severinului pe o perioadă de un an de zile. Cei din zonele centrale vor plăti taxe reduse în afara sezonului estival de la 5 la 3 euro pe metru pătrat pe lună, cei din zonele adiacente 2 euro pe lună, iar cei din zonele îndepărtate 1 euro pe lună.