Niciun comentariu

JUDEȚUL MEHEDINȚI, ÎN TOPUL CELOR MAI MARI CREȘTERI ALE PRODUSULUI INTERN BRUT PE CAP DE LOCUITOR

Conform datelor Eurostat și celor din ultima prognoză a Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză, județul Mehedinți se află pe locul al II-lea, (după Giurgiu), în topul județelor cu cele mai mari creșteri procentuale ale PIB-ului pe cap de locuitor între 2013 și 2023.

Astfel, în ultimii 10 ani, PIB-ului pe cap de locuitor a crescut cu 170%, de la 4000 euro, la 10 800 euro.

Datele nu sunt deloc întâmplătoare, dacă ne gândim că în ultimii 10 ani s-au făcut cele mai mari investiții în județul Mehedinți. Ne-am concentrat pe atragerea de fonduri europene în județul Mehedinți, iar sub guvernările PSD, am reușit să aducem sume importante care se regăsesc pe de o parte, în investițiile publice de la nivelul Consiliului Județean Mehedinți, Primăriei Municipiului  Drobeta Turnu Severin și la nivelul celorlalte primării din județ, iar pe de altă parte, în salariile angajaților firmelor care au muncit și muncesc pe șantiere! Am promis că ducem Mehedințiul pe drumul cel bun și asta am făcut, cu sprijinul colegilor din Partidul Social Democrat, la nivel județean și la nivel central. Dacă ești pe drumul cel bun, nu poți decât să mergi mai departe!” A transmis Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți 

În coda acestui clasament, cu cele mai mici creșteri procentuale ale PIB-ului pe cap de locuitor în perioada 2013 – 2023, găsim județele Prahova (93%), Constanța (78%) și Ilfov (75%). 

sursa: analizeeconomice.ro

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: analiza economica, consiliul judetean mehedinti, crestere pib, mehedinti, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed