Connect with us

Administrație

ȘCOLILE ȘI LICEELE DIN MEHEDINȚI VOR FI DOTATE CU MOBILIER, ECHIPAMENTE DIGITALE, DAR ȘI MATERIALE DIDACTICE

Proiectele depuse prin PNRR, Fonduri Europene, de către primăriile a 65 de localități din județul Mehedinți au fost aprobate. Implementarea lor presupune dotarea cu mobilier al sălilor de clasă din școli, a laboratoarelor de informatică dar și a cabinetelor școlare. Și echipamentele digitale sunt parte componentă a proiectului, instituțiile de învățământ având posibilitatea de a achiziționa table inteligente, imprimante, videoproiectoare, laptopuri pentru profesori și elevi, facilitând astfel, procesul de digitalizare. Materialele didactice vor fi și ele achiziționate, în limita bugetului prevazut pe fiecare sală.

” Proiectele depuse pentru unități de învățământ din 64 primării și două instituții din subordinea Consiliului Județean Mehedinți au fost declarate ca fiind eligibile pentru finanțare în cadrul PNRR pentru dotarea cu echipamente și mobilier.Cererile de finanțare au fost depuse de primării, în urma unor parteneriate încheiate cu unitățile de învățământ. La acestea se adaugă cererea de finanțare depusă de UAT Județul Mehedinți pentru dotarea Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională (CJRAE) și a Liceului Tehnologic Special “Drobeta”, care a fost, de asemenea, aprobată.Mă bucur că primarii și directorii unităților de învățământ au avut o bună colaborare și au profitat de această oportunitate! Practic, este o ocazie ce nu putea fi ratată pentru ca elevii mehedințeni să beneficieze de dotări moderne în actul de educație!Le doresc mult succes tuturor în următoarea etapă de evaluare și îmi doresc ca toate proiectele să fie finanțate!”, a declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

O astfel de investiție majoră în zona învățământului mehedințean nu a mai avut loc până acum. Aproape toate școlile din județ vor fi mobilate, dotate și utilate, pentru a crea un ambient plăcut pentru populația școlară, dar și pentru a facilita procesul educațional.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze