MUNIȚIE NEEXPLODATĂ, DESCOPERITĂ ÎN COMUNA GODEANU DIN MEHEDINȚI

Un element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate a fost găsit pe un câmp de către un cetăţean, pe raza localității Păunești din comuna Godeanu. 

Specialiştii pirotehnicieni ai ISU Mehedinți au identificat elementul, un proiectil de artilerie, calibrul 76 mm, pe care l-au ridicat, transportat şi depozitat în condiţii de siguranţă, în vederea distrugerii ulterioare. 

Aceasta este cea de-a cincea misiune de asanare a teritoriului de muniţia rămasă neexplodată, efectuată de pompierii mehedințeni de la începutul acestui an.

Atragem atenţia cetăţenilor, că în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii. 

Reamintim acestora că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia de a apela numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, de a anunţa primăria din localitate sau cel mai apropiat post de poliţie.    

Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.

O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli.” Transmite ISU Mehedinți 

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit pentru gestionarea a 16 situații de urgență, în ultimele 24 de ore.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: isu mehedinti, munitie neexplodata, restartnews

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed