Panică în cartierul severinean Schela Cladovei noaptea trecută, un incendiu a izbucnit la o casă locuită. Proprietarii au alertat pompierii, pentru a stinge incendiul. Din fericire, nu au fost victime, dar pagubele materiale sunt însemnate. Tot acoperișul a ars, iar riscul de a se extinde focul era destul de mare. Casa se află într-o zonă populată, chiar în apropierea școlii din cartierul Schela. Pompierii au reușit să stingă focul la timp și să evite o tragedie.
” Noaptea trecută, pompierii mehedințeni au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în cartierul Schela Cladovei din municipiu.La locul evenimentului, au fost mobilizate de urgență trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de lucru la înălțimi și o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la întregul acoperiș pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cu pericol de propagare la vecinătăți. Pompierii militari au localizat incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la încăperile casei de locuit. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de coșul de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materiale combustibile„, comunică ISU Mehedinți.
În vederea evitării unor astfel de situații neplăcute, pompierii mehedințeni au câteva sfaturi pentru populație.
„ Pentru a preveni producerea unor tragedii, le reamintim cetățenilor că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, este obligatorie verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a acestora, fiind interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.Coşurile se tencuiesc, atât pe interior, cât și la exterior, folosind apoi vopsea de culoare deschisă, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere. Totodată, acestea pot permite infiltrarea în interiorul locuinței a fumului și gazelor toxice, punând în pericol viața cetățenilor.Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play„, este mesajul salvatorilor ISU.