Niciun comentariu

PROGRAMUL „MASĂ CALDĂ” PENTRU ELEVI POATE FI EXTINS

Proiectul prevede că masa caldă poate fi asigurată pe cheltuiala autorităţilor locale şi copiilor înscrişi în creşe, grădiniţe şi în centre de zi cu program normal şi prelungit.

Liviu Mazilu, senator PSD: „Acordă posibilitatea legală Consiliilor Locale și Consiliilor Județene care doresc și au posibilitatea financiară să asigure masă caldă gratuită în creșe, grădinițe, centre de zi”.

Senatul a amendat proiectul eliminând prevederile referitoare la decontarea cheltuielilor de transport al elevilor din localitatea de domiciliu la cea mai apropiată unitate de învăţământ sau asigurarea de cazare şi masă gratuite în internatele şcolare. Propunerea legislativă va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional.

Iniţiativa privind posibilitatea acordării unei mese calde gratuite pentru copiii din preuniversitar de către autorităţile locale a fost votată de Senat. Le mulţumesc colegilor senatori, care au înţeles importanţa acordării unei mese calde preşcolarilor şi elevilor, mai ales pentru protejarea sănătăţii, dar şi a combaterii abandonului şcolar, şi au votat foarte repede această iniţiativă. Sper ca această propunere legislativă să fie adoptată în cel mai scurt timp şi de Camera Deputaţilor, astfel încât de anul viitor autorităţile locale să-şi poată aloca fonduri pentru organizarea acestor programe dedicate copiilor, în special din comunităţile vulnerabile.” A declarat Alin Chirilă, deputat PSD 

Propunerea legislativă prevede că autorităţile deliberative ale administraţiei publice locale pot aproba programe proprii pentru acordarea de masă gratuită prin infrastructura proprie sau prin servicii de catering, atât pentru copiii înscrişi în creşte, grădiniţe şi în centre de zi cu program normal şi prelungit, cât şi pentru elevii înscrişi în învăţământul preuniversitar în unităţile de învăţământ cu program normal şi în cele care organizează programe Școală după şcoală. Finanţarea se asigură din bugetele locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale judeţelor, în limita sumelor cu această destinaţie.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: masa calda in scoli, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed