Niciun comentariu

50 DE MILIOANE DE EURO, FONDURI EUROPENE PENTRU DEZVOLTAREA INFRASTRUCTURII DE APĂ ȘI CANAL ÎN MEHEDINȚI 

Vești bune, la început de an în ceea ce privește reabilitarea rețelei de apă și canal din județul Mehedinți.  SECOM a început implementarea unuia dintre cele mai mari proiecte pe fonduri europene, care se desfășoară pe raza a 10 UAT-uri din județul Mehedinți unde se asigură furnizarea serviciilor de alimentare cu apa și canalizare (Drobeta-Turnu Severin, Șimian, Izvoru Bârzii, Vânju Mare, Baia de Aramă, Strehaia, Jiana, Burila Mare, Vanjuleț, Hinova).

În cadrul proiectului se va realiza reabilitarea conductei de aducțiune a apei potabile a municipiului Drobeta-Turnu Severin, cu o lungime de 6 km, extinderea și reabilitarea sistemelor de alimentare cu apă, cu o lungime de 62 km, reabilitarea stațiilor de tratare a apei din localitățile Strehaia, Comanda, Bistrița și Hinova. De asemenea, vor fi înlocuiți 6000 de apometrii cu alții noi, electronici, de ultimă generație.

Cutantumul pierderilor la ora actuală este undeva la 35% la nivelul operatorului de apă canal. Nu stăm foarte rău, acum câțiva ani când am început să lucrăm pe zona asta de pierderi, ne situam undeva la 50%. De acum înainte se vor diminua și mai mult aceste pierderi, odată cu achiziționarea acestor echipamente.”  A declarat Adrian Turbat, directorul SECOM

Prin acest proiect au achiziționate echipamente și utilaje de ultimă generație, de întreținere a rețelelor și de modernizare a laboratoarelor de apă potabilă și apă uzată. Dintre acestea se remarcă utilajele de curățare a conductelor de canalizare precum și cele două auto-laboratoare: un laborator mobil pentru identificarea poluanților în apele uzate și un laborator mobil de detecție a pierderilor de apă. Acesta din urmă este dotat cu ultima tehnologie de identificare a scurgerilor, a conductelor fisurate dar și a branșamentelor clandestine.

Un al doilea aspect foarte important este legat de posibilitatea de a detecta furturile și pierderile din rețea. Nu numai la noi, ci în întreaga țară este această problemă a furturilor de apă, sunt rețele vechi nemodernizate și oricând pot apărea astfel de pierderi. Laboratorul despre care vorbim ne ajută enorm în a găsi și a rezolva aceste probleme. Sunt milioane de lei pe care îi vom economisi în anii viitori, doar din folosirea cu responsabilitate a acestui laborator.”  A transmis Marius Screciu, primarul Municipiului Drobeta-Turnu Severin

Proiectul este finantat din fonduri europene prin programul Programul Operațional Infrastructură Mare, cu o valoare de aproximativ 50 de milioane de euro.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: mehedinti, restartnews, secom

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed