Connect with us

Restart News

NEREGULI ÎN TRANSPORTUL PUBLIC DE PERSOANE, AMENZI DE MII DE LEI

Călători înghesuiți, care stăteau în picioare, pentru că microbuzul era încărcat cu mult peste capacitate, pasageri care nu purtau centura de siguranță sau cărora șoferul nu le eliberase bilet de călătorie. Sunt doar câteva dintre neregulile pe care polițiștii le-au găsit în această dimineață, în timpul misiunii de control pentru respectarea legislației de către transportatorii publici de persoane. Au fost aplicate peste 20 de amenzi, cea mai mare fiind de 9000 de lei, șoferului unui microbuz care transporta 36 de persoane, într-un microbuz în care avea dreptul doar 16.

Polițiștii au verificat valabilitatea documentelor privind efectuarea de transport public de persoane, dacă șoferii au eliberat bilete sau dacă au îmbarcat călători peste limita maximă a autovehiculelor. Cea mai gravă situația a fost descoperită de DN 56 A, în afara localității Șimian, unde un șoferul unui microbuz a fost tras pe dreapta. Polițiștii au găsit 36 de persoane, în microbuzul în care erau doar 20 de locuri, iar restul călătorilor stăteau în picioare. În cazul unui accident, pericolul ar fi fost foarte mare.

 „La nivel național, polițiștii rutieri au executat o acțiune pentru verificarea legalității transportului de persoane (…) în urma controlului am observat ca, în majoritatea autovehiculelor, destinate transportului de persoane, nu erau notificați călătorii cu privire la faptul ca aveau obligația de a purta centura de siguranță, nu s-au emis pentru aceștia legitimații de călătorie. Am identificat și un transportator care deplasa mai multe persoane în autovehicul decât numărul din certificatul de înmatriculare, în cauză s-au dispus sancțiuni”, a declarat comisarul  șef al Serviciului Rutier Mehedinți, Titi Zorzoliu

comisar  șef al Serviciului Rutier Mehedinți, Titi Zorzoliu

Cele mai mari sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri au fost două amenzi de 9000 de lei, pentru încărcarea peste capacitate a mijloacelor de transport și pentru faptul că, nu toți pasagerii aveau eliberat bilet de călătorie.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze