Niciun comentariu

SEVERNAV RISCĂ SĂ INTRE ÎN INSOLVENȚĂ

O datorie de 1.000.000 de lei ar putea trimite compania Severnav în insolvență. Firma care ar avea de recuperat acești bani de la Severnav a deschis, pe 6 septembrie, la Tribunalul Mehedinți, procedura de intrare în insolvență a șantierului naval. Datoria de zece miliarde de lei vechi ar fi rămas neplătită de doi ani. 

Astăzi Severnav a transmis un comunicat de presă pentru a explica situația:

Informațiile transmise în presă reprezintă o răzbunare din partea persoanelor care au condus Șantierul Severnav până în anul 2021, ocupând funcțiile de director economic, respectiv director de producție. Această atitudine vine în urma unor dosare penale deschise la  DIICOT împotriva acestora, ca urmare a pagubelor imense provocate pe parcursul perioadei în care compania a fost condusă de persoanele menționate. Prejudiciul produs de vechea conducere este de o valoare mult mai mare față de suma pentru care VBB Metal Steel Assembly S.R.L. a deschis această cerere de insolvență.  VBB Metal Steel Assembly S.R.L. – compania care a depus cererea de insolvență – este  o companie căpușă cu administratori rude de gradul I a persoanelor care au ocupat funcțiile de  director economic și director de  producție  în cadrul Șantierului Severnav până în anul 2021.”

Se arată în comunicatul de presă al Severnav.

Reprezentanții companiei Severnav au mai spus că aceasta este o companie listată la bursă, care în anul 2022, prin prisma implicării managementului actual a înregistrat o diversificare a portofoliului de clienți și a veniturilor încasate. 

Strategia companiei are în vedere eficientizarea procesului de producție, optimizarea costurilor și creșterea veniturilor. În acest sens compania este implicată în multe proiecte atât pe plan național cât și internațional.” A mai transmis conducerea SEVERNAV.SA

S-ar putea să îți placă și:

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed