În urma controalelor efectuate de echipele de la Oficiul pentru Protecția Consumatorilor (OPC), la Taverna Sârbului din Drobeta-Turnu Severin, s-au descoperit multiple nereguli care ridică semne serioase de întrebare cu privire la standardele de igienă și siguranță alimentară ale acestei firme.
Verificările vin în contextul scandalului de toxiinfecție alimentară care a afectat aproape 80 de elevi, după ce au consumat produse distribuite de firma de catering.

Printre cele mai grave nereguli descoperite de inspectori s-au numărat lipsa informațiilor esențiale de pe produsele din carne și pește, cum ar fi data limită de consum, condițiile de păstrare, lotul, țara de origine sau numele producătorului.
În plus, au fost găsite și produse alimentare cu termenul de valabilitate depășit, o situație inacceptabilă pentru o firmă care livrează mese copiilor din cadrul programului „Masa caldă”.
Problemele nu s-au oprit aici. Materiile prime erau depozitate în condiții improprii, iar echipamentele utilizate în bucătărie – cuptoare și tăvi – prezentau depuneri grosiere de grăsime arsă și urme de rugină.

Inspectorii au constatat că activitatea de catering se desfășura într-un spațiu neautorizat, încălcând astfel reglementările sanitare în vigoare.
Ca urmare a acestor nereguli grave, inspectorii OPC au dispus măsuri dure. S-a ordonat oprirea definitivă a produselor neconforme și retragerea din consumul uman a unei cantități de 1400,72 kg de materii prime, în valoare totală de 28.343,39 lei. De asemenea, firma a fost sancționată cu trei amenzi contravenționale însumând 30.000 de lei și a primit un avertisment conform legii 270/2017.
Până la remedierea deficiențelor constatate, activitatea restaurantului Taverna Sârbului a fost suspendată.












