Connect with us

Restart News


COD GALBEN DE VÂNT, PENTRU NORDUL MEHEDINȚIULUI

Zona de munte a județului Mehedinți se află începând de astăzi, 16 ianuarie, de la ora 17:00 și până marți, 17 ianuarie, sub cod galben de vânt, conform informării transmise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vântul va prezenta intensificări în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj și Vâlcea, cu viteze de 60…80 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100 km/h, fiind prognozate vizibilitate scăzută și viscol. 

Totodată, începând de astăzi, de la ora 17:00, va intra în vigoare o informare meteorologică ce vizează: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului și viscol în zona montană înaltă, valabilă până joi, 19 ianuarie, ora 20:00, pentru cea mai mare parte a Olteniei. Pentru prevenirea unor situații de urgență, pe durata manifestării vântului puternic, ISU Mehedinți recomandă cetățenilor să întrerupă orice activitate desfășurată în aer liber și să se adăpostească în imobile sau spaţii închise, care să le asigure protecţia. 

Dacă se află în autovehicul, trebuie să se îndepărteze, pe cât posibil, de zona în care vântul suflă cu putere și să rămână în interiorul acestuia, purtând centura de siguranţă. 

Să folosească numărul unic de urgenţă 112 doar atunci când viaţa lor sau a altor persoane este pusă în pericol. 

Înainte de a pleca la drum, cetățenii sunt sfătuiți să-și echipeze corespunzător autovehiculele pentru circulația în condiții de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanțuri antiderapante, săculeț cu nisip, lopată etc.), să se asigure că rezervorul de combustibil este plin, iar sistemul de încălzire funcționează eficient.” Transmite ISU Mehedinți

Pompierii mehedințeni sunt la datorie, fiind pregătiți să intervină în sprijinul comunităţilor, pentru limitarea și înlăturarea posibilelor efecte.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze