Niciun comentariu

REȚEA DE PROXENEȚI DIN DROBETA-TURNU SEVERIN,  DESTRUCTURATĂ DE DIICOT

Mai mulți indivizi din Drobeta-Turnu Severin, acuzați că fac parte dintr-o rețea de proxeneți, au fost reținuți de poliție, în urma unei operațiuni ample desfășurată de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Mehedinți, în colaborare cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Mehedinți, la începutul lunii iulie.  

Conform investigațiilor, grupul s-a constituit în 2022, în Drobeta Turnu-Severin, având ca scop obținerea unor importante beneficii materiale prin exploatarea sexuală a victimelor racolate din România, în special din medii defavorizate. Victimele erau transportate în Franța, unde erau obligate să practice prostituția. Membrii grupului asigurau adăpostirea acestora în locații închiriate și facilitau găsirea clienților prin anunțuri postate pe site-uri de escorte.

Sumele obținute din prostituție erau trimise în România prin servicii de transfer monetar rapid și prin intermediul unor persoane care călătoreau în țară. Pentru a ascunde proveniența ilicită a banilor, aceștia erau investiți în achiziționarea de bunuri imobile și mobile de valoare, cum ar fi terenuri și autoturisme de lux, dar și în construcția de locuințe.

La data de 3 iulie a.c., au fost puse în aplicare 14 mandate de percheziție domiciliară în mai multe localități din județul Mehedinți, dar și în municipiul București, fiind descoperite și ridicate mai multe laptop-uri, telefoane mobile, unități de stocare a datelor, carduri bancare, diferite înscrisuri, sume de bani în lei și euro, precum și alte mijloace de probă. Totodată, a fost dispusă măsura sechestrului asigurător asupra a două autoturisme, în valoare totală de 30.000 de euro și a mai multor conturi bancare.” Transmite IPJ Mehedinți.

Simultan cu activitățile desfășurate în România, pe teritoriul Franței, în baza unui ordin european de anchetă, autoritățile franceze au audiat mai multe persoane și au ridicat mai multe bunuri de interes pentru cauză, acțiunile din ambele state fiind coordonate de către Eurojust.

La aceeași dată, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Mehedinți au dispus reținerea a 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane și spălare a banilor. La data de 4 iulie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Mehedinți a dispus arestarea preventivă a două dintre persoanele reținute, pentru 30 de zile, precum și măsura controlului judiciar, pentru cea de-a treia,” mai precizează  IPJ Mehedinți 

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română și a implicat cooperarea polițiștilor din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Craiova și București, serviciilor de combatere a criminalității organizate Olt și Gorj, precum și a jandarmilor Grupării Mobile de Jandarmi „Frații Buzești” Craiova și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

S-ar putea să îți placă și:

Tags: diicot, drobeta turnu severin, ipj mehedinți, percheziții, proxeneti, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed