Niciun comentariu

Județul Mehedinți sub cod galben de instabilitate atmosferică

Începând de astăzi, 1 iulie, ora 20:00, județul Mehedinți se află sub atenționare meteorologică cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă până mâine dimineață, la ora 10:00. 

Conform prognozelor, în acest interval sunt așteptate averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și grindină. Cantitățile de apă pot ajunge la 20-30 l/mp, iar în unele zone izolate, acestea ar putea depăși 40 l/mp.

Luați măsuri de curățare a șanțurilor și rigolelor de scurgere în scopul facilitării evacuării normale a apelor pluviale. În cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu încercați traversarea lor și nu vă apropiați de malurile acestora. În situația manifestării vântului puternic, întrerupeți orice activitate desfășurată în aer liber și adăpostiți-vă în imobile sau spaţii închise, care să vă asigure protecţia. Parcarea autoturismelor se va face în zone ferite, la distanţă de copaci, stâlpi de electricitate sau alte obiecte care v-ar putea răni prin cădere. Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin accesarea platformei fiipregatit.ro sau prin intermediul aplicației de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și AppStore.” Transmite ISU Mehedinți 

S-ar putea să îți placă și:

Tags: cod galben, isu mehedinti, mehedinti, ploi, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed