Connect with us

Alegeri 2024

CONSTANTIN POPESCU: AVEM PROIECTE DE VIITOR MĂREȚE PENTRU DEZVOLTAREA TURISMULUI ÎN ORȘOVA

Una dintre cele mai frumos poziționate așezări dunărene, municipiul Orșova, va avea posibilitatea de i se reda adevărata sa valoare. Cu peisaje mirifice și un potențial turistic imens, acest cochet orășel danubian are nevoie de un om cu viziune, pentru amenajarea Falezei Dunării, dezvoltarea zonei de agrement nautic și atragerea turiștilor: Constantin Popescu.

” Unul din cele mai importante proiecte din programul nostru de campanie, pe care îl vom implementa împreună, cu sprijinul preşedintelui Consiliului Judeţean Mehedinţi, Aladin Georgescu, este „Modernizarea Falezei Dunării”, principalul loc de promenadă pentru locuitorii Orşovei, care se întinde pe o distanță de aproximativ 3,5 kilometri. Un astfel de proiect ar transforma complet aspectul şi utilizarea acestei zone, cu spaţii de relaxare, pontoane de acces pentru vasele şi ambarcaţiunile de agrement, transport şi sport nautic”, își propune Constantin Popescu în viitorul apropiat.

Din experiența sa, Constantin Popescu a înțeles că prin dezvoltarea turismului, Orșova va avea de câștigat.

” Turismul a luat amploare în ultimii ani în oraşul nostru, iar noi ca administraţie locală avem obligaţia să venim cu soluţii viabile atât în folosul proprietarilor de ambarcaţiuni, cât şi al turiştilor şi cetăţenilor. Croazierele pe Dunăre generază pe timp de vară o creştere economică semnificativă, şi ar fi păcat să nu le creăm proprietarilor de ambarcaţiuni condiţii optime şi legale pentru desfăşurarea activităţii.Şi pentru ca faleza să devină o atracţie turistică în adevăratul sens al cuvântului, proiectul prevede inclusiv amenajarea unui spaţiu pietonal generos cu terase şi zone de cafenea. Bineînţeles că pentru o astfel de investiţie, fondurile europene rămân principala sursă de finanţare şi cea mai sigură cale de dezvoltare a comunităţilor locale”, a transmis candidatul PSD pentru funcția de primar.

Atracțiile pentru turiști sunt esențiale în dezvoltarea potențialului. Iar Constantin Popescu punctează și acest lucru.

” Da, avem o panoramă spectaculoasă și trebuie să ne mândrim cu asta.Ne-am propus, astfel, să achiziționăm o roată panoramică, tocmai pentru a surprinde frumusețea Orșovei de la înălțime. De asemenea, achiziționarea unui trenuleț electric de tip titicar, ar da posibilitatea orșovenilor, dar și turiștilor, să se bucure de plimbări de-a lungul falezei, până la Mănăstirea Sfânta Ana. Sunt doar câteva din investițiile pe care le voi demara imediat ce voi ajunge primar. Pentru că, un edil are misiunea să construiască și să dezvolte orașul, să-și dea tot interesul, efortul și priceperea să îmbunătățească calitatea vieții comunității pe care o reprezintă”, a transmis cu încredere Constantin Popescu, locuitorilor Orșovei.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Mehedinți, Executat de SC C&R ENTERTAINMENT SRLCMF: 21240002

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze