Connect with us

Restart News

UN NOU CAZ DE ABUZ ASUPRA MINORULUI, ÎN ATENŢIA DGASPC MEHEDINŢI

Încă un abuzator a ajuns pe mâna organelor de cercetare penală. Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a fost sesizată, pe adresa de maill, de către o persoană anonimă, în legătură cu faptul că o minoră din comuna Şovarna, judeţul Mehedinţi, ar fi însărcinată în patru luni cu un bărbat din aceeaşi localitate. 

Conducerea instituției a anunţat imediat poliţia şi a solicitat în regim de urgenţă o anchetă socială primăriei Şovarna cu privire la situaţia actuală a minorei de 13 ani. În acelaşi timp s-a luat legătura cu mama fetei în vederea evaluării minorei de către specialiştii direcţiei. 

,,Reprezentanții #DGASPC au constat faptul că fata este însărcinată şi se află în situaţie de risc în propria familie, deoarece mama acesteia avea cunoştinţe de faptul că un cetăţean din comună întreţinerea relaţii sexuale cu fiica sa minoră. Imediat au fost iniţiate demersurile în vederea emiterii unei Ordonanţe Preşedinţiale având ca obiect plasamentul în regim de urgenţă a minorei la Centrul maternal ,,Sf. Ana,, din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mehedinţi. Instanţa Tribunalului Mehedinţi a respins cererea formulată de către instituţia noastră, iar în urma acţiunii de apel, judecătorii Curţii de Apel Craiova au admis cererea #DGASPC Mehedinţi. Vom pune în aplicare Ordonanţa Preşedinţială, iar minora va fi securizată în Centrul maternal ,,Sf. Ana,, unde va beneficia de consiliere psihologică şi asistenţă medicală.,, a declarat directorul #DGASPC Mehedinti, Valentin Popescu.

În ceea ce-l priveşte pe abuzator, acesta se află în prezent în arest preventiv.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze