Connect with us

Regiunea Sud-Vest

Dolj: Prins la volan beat şi fără permis, arestat preventiv după ce a încercat să-i mituiască pe poliţişti

În urma testării conducătorului auto cu aparatul Drager Test, a rezultat 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat

Un bărbat din judeţul Dolj a fost reţinut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pentru dare de mită, iar apoi pe numele său a fost emis un mandat de arestare preventivă după ce a fost prins în flagrant în timp ce dădea bani unor poliţişti pentru ca aceştia să nu deschidă doar penal pe numele său pentru conducerea unui autoturism fără permis şi în stare de ebrietate.

„Ofiţerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, sub coordonarea procurorului desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în colaborare cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj, au realizat duminică, 22 mai 2022, prinderea în flagrant a unei persoane, din județul Dolj, după ce a promis suma de 400 euro unui echipaj de poliţie rurală, pentru a nu-și îndeplini atribuțiile de serviciu în sensul de a nu întocmi dosar penal cu ocazia constatării unor infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, în data de 21.05.2022, în jurul orelor 22:30, pe raza comunei Melinești, un echipaj de poliţie rurală format din doi agenți de poliție din cadrul Poliției Municipiului Craiova – Secția 1 Poliție Rurală Melinești a depistat în trafic un conducător auto, care nu deținea permis de conducere.

În urma opririi autoturismului, lucrătorii de poliţie au procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul Drager Test, rezultând 1,1 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care l-au condus la Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova, unde i-au fost prelevate două probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Pe timpul derulării acestor activități, conducătorul auto a promis oferirea sumei de 400 euro echipajului pentru a nu i se întocmi dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului și fără permis de conducere.

Urmare a activităților procedurale desfășurate în cauză, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante, persoana în cauză fiind condusă la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, în vederea continuării cercetărilor, unde, pe baza probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus reținerea inculpatului pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cursul zilei de 22.05.2022, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Dolj, cu propunere de arestare preventivă, ocazie cu care instanța a admis propunerea parchetului, fiind emis mandat de arestare preventivă pentru 30 zile.” se mentioneaza in comunicatul emis de DGA.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze