Connect with us

Restart News

SIMULARE DE INCENDIU ÎNTR-UN COMPLEX COMERCIAL DIN DROBETA-TURNU SEVERIN

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Drobeta” al județului Mehedinți a organizat un exercițiu de antrenament în cazul unui incendiu în bucătăria unui complex comercial din Drobeta Turnu Severin.

În cadrul simulării, un angajat a observat fum în bucătărie și a sunat imediat la numărul de urgență 112. În timp ce alți doi angajați au încercat să stingă focul, fumul dens i-a făcut să-și piardă cunoștința.

La fața locului au ajuns rapid patru echipaje de pompieri cu autospeciale și ambulanțe SMURD. Pompierii au reușit să localizeze și să stingă focul, evitând astfel extinderea acestuia în întregul complex comercial. De asemenea, au acționat pentru a salva persoanele aflate în pericol și pentru a le oferi primul ajutor.

Prin desfășurarea acestui exercițiu s-a urmărit dezvoltarea capacității de interoperabilitate în sistem integrat, optimizarea și creșterea calității managementului misiunilor specifice și verificarea viabilității documentelor de conducere, standardelor și procedurilor operaționale pentru gestionarea unei intervenții cu un grad ridicat de complexitate. De asemenea, obiectivele au fost perfecționarea deprinderilor și conducerea acțiunilor de intervenție, reducerea timpului de răspuns în situații limită și antrenarea personalului privind aplicarea tehnicilor de salvare și acordarea primului ajutor victimelor. În vederea îmbunătăţirii capacităţii de răspuns, pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al Judeţului Mehedinţi desfăşoară periodic misiuni de recunoaștere și exerciții de antrenament,” transmite ISU Mehedinți 

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze