Connect with us

Politică

PARTIDA ROMILOR PRO EUROPA MEHEDINȚI ÎL SUSȚINE PE CONSTANTIN POPESCU PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL ORȘOVEI

Un acord politic a fost încheiat între Partidul Social Democrat (PSD), filiala Orșova și Partida Romilor din Mehedinți, Pro Europa. Înțelegerea presupune susținerea candidatului Constantin Popescu pentru câștigarea primăriei Orșova. O comunitate mare de romi se regăsește în acest municipiu, care a decis să se alăture candidatului PSD.

Vreau să vă spun că Partida Romilor la nivelul județului Mehedinţi are un parteneriat de peste 20 de ani cu PSD. În ultimele două luni, au fost discuții pe toate domeniile de activitate, unde noi ne-am dorit ca rromii noștri să ia parte atât la deciziile din consiliile locale, chiar să facă parte din administrația locală. Pentru noi este un succes dacă se va respecta protocolul și am încredere că domnii președinți vor respecta această înțelegere „, a transmis în cadrul întâlnirii Daniel Ionescu, președintele Partidei Romilor Mehedinţi.

La semnarea protocolului au participat președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu, președintele PSD Orșova și candidatul pentru primărie, Constantin Popescu, președintele Partidei Romilor Mehedinți, Daniel Ionescu, împreună cu reprezentanții filialei Orșova.

Mereu am susținut comunitatea de rromi din municipiul Orșova și consider că, prin acest acord de colaborare, vom consolida un parteneriat și mai solid „, a transmis, la rândul său, Constantin Popescu, președintele PSD Orșova.

Înțelegerile politice încheiate cu Partida Romilor vor fi pentru mai multe localități din județul Mehedinți. Comunitățile de rromi au nevoie de o reprezentare corectă și echilibrată, la nivel politic și administrativ.

Strict cu privire la Orșova, eu mă bucur că s-au înțeles și semnăm acest acord politic între președintele Partidei Romilor și președintele organizației locale PSD, eu o să asist la semnarea acestui protocol, pe de altă parte pot reprezenta și o garanție pentru reprezentanții comunității rrome, de aici, dar și pentru cei care conduc în acestă asociație, că ceea ce scriem în acest acord politic se va materializa și cred că vom avea în următorii patru ani un parteneriat corect astfel încât la nivel de administrație locală și administrație județeană să poată fi reprezentată și interesele comunității rrome”, a declarat președintele PSD Mehedinți, Aladin Georgescu.

Comunitățile de rromi din județul Mehedinți au o pondere destul de mare, în câteva localități, tocmai din acest motiv, un parteneriat între PSD și Partida Romilor poate fi un succes politic și plus valoare pentru integrarea comunităților de etnie în administrația locală.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze