Connect with us

Restart News

JANDARMII ȘI POLIȚIȘTII, TOT MAI PREZENȚI ÎN MEDIUL ȘCOLAR 

Pentru prevenirea fenomenului de violență din școli, în primele trei luni ale acestui an, jandarmii și polițiștii au desfășurat zeci de acțiuni preventive, în cadrul cărora au discutat direct cu elevii și le-au împărțit pliante cu informații, despre cum pot fi prevenite actele de violență dar și care sunt consecințele acestora.  

Astfel, în perioada ianuarie – martie 2024, jandarmii au desfășurat 34 de activități preventive, din care 18 au fost realizate independent și 16 în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean (I.P.J.) Mehedinți.

 

Au avut loc 20 de activități în cadrul programelor „Școala în siguranță”, ”Împreună împotriva violenței școlare !”, ”Împreună pentru integrarea romilor!”, la care au participat 770 de persoane. 

De asemenea, au fost organizate 6 activități în cadrul programului „Împreună pentru siguranță!”, la care au participat 350 de persoane.  

Având în vedere că siguranța în mediul școlar constituie o prioritate națională, Jandarmeria Mehedinți  acordă o atenție deosebită realizării climatului corespunzător de ordine și siguranță în proximitatea celor 26 unități de învătământ aflate în responsabilitate, concentrând efortul în zona colegiilor/liceelor, unde riscul producerii unor fapte antisociale  este mai ridicat,” precizează Jandarmeria Mehedinți

Alte 8 activități preventive au avut loc în și în jurul unităților de învățământ preuniversitar. Acestea au fost desfășurate în colaborare cu I.P.J. Mehedinți și s-au concentrat pe prevenirea delincvenței juvenile, combaterea absenteismului școlar și promovarea conviețuirii sociale armonioase.

În prezent, sunt încheiate acorduri de parteneriat  cu 7 instituții școlare din raza de competență teritorială, având ca obiective : sprijin educațional pentru elevi pentru cunoașterea legislației în materie penală și contravențională, prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor care afectează ordinea publică și desfășurarea normală a procesului de învățământ, organizarea unor întâlniri interactive pentru prevenirea violenței în rândul tinerilor,” a mai transmis Jandarmeria Mehedinți

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze