Connect with us

Administrație

PROIECT PENTRU CONSTRUIREA DE LOCUINȚE DE SERVICIU, PENTRU PERSONALUL  MEDICAL

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a anunțat astăzi că s-a primit informarea din partea Agenției Naționale pentru Locuințe cu privire la aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin Ordinul Ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, în ceea ce privește realizarea obiectivului de investiții “Locuințe pentru tineri, județul Mehedinți, municipiul Drobeta Turnu Severin, Bulevardul Mihai Viteazu nr. 6J”.

Este vorba despre un proiect mai vechi al Consiliului Județean Mehedinți, din august 2018, când Guvernul condus de PSD a aprobat această investiție, dar care a stagnat în perioada în care PSD nu a mai făcut parte din Executivul României.Începând de anul trecut, demersurile au fost reluate, s-a întocmit studiul de fezabilitate, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici, iar ANL a demarat deja procedura de licitație pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție,” a precizat Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți

Imobilul va fi construit în imediata apropiere a Spitalului Județean de Urgență și a Serviciului Județean de Ambulanță, va avea regim de înălțime P+2E și va fi format din 24 apartamente. 

La nivelul parterului este prevăzută camera tehnică ce va adăposti centrala termică prin care se va aproviziona întregul imobil cu apă caldă menajeră și caldură.

Este un proiect drag mie și am speranța că lucrările vor demara într-un orizont de timp, nu foarte lung, pentru că această investiție completează eforturile de a asigura un sistem de sănătate modern pentru cetățenii județului Mehedinți, ceea ce presupune, pe lângă investițiile de modernizare a clădirilor Spitalului Județean de Urgență și atragerea de medici tineri care să se stabilească în Drobeta Turnu Severin. Asigurarea unei locuințe de serviciu este o facilitate care cântărește mult în decizia medicilor tineri care trebuie să aleagă dacă să rămână în municipiul Drobeta Turnu Severin sau să plece în alte orașe.”, A mai declarat președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu.

Construcția va fi deservită de un număr de 24 de locuri de parcare ce vor fi amenajate în partea din față a terenului. Valoarea investiției este de 13 milioane lei.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze