Connect with us

Restart News

APLICAȚIA EDAC, UTILIZATĂ DE POLIȚIȘTII MEHEDINȚENI

În contextul aderării României la spațiul Schengen, a fost operaționalizat un nou sistem de verificare a documentelor de identitate. Astfel, începând din 31 martie, polițiștii au la dispoziție o aplicație ce permite verificarea rapidă a datelor persoanelor. Aceasta poate accesa în câteva secunde baza de date a Ministerului de Interne și astfel se poate descoperi dacă o persoană are probleme legale.

Polițiștii au fost dotați cu sisteme mobile de scanare pe care este instalată aplicaţia eDAC. Istoricul unei persoane este așadar accesibil prin simpla scanare a buletinului, astfel că cei opriți în trafic nu mai trebuie să aștepte minute în șir până le sunt verificate datele. 

După interogare, aplicația returnează răspuns cu HIT-urile/semnalările din  bazele de date ale M.A.I. și emite alerte în cazul identificării persoanelor urmărite, față de care s-au dispus măsuri preventive, persoanelor dispărute, în cazul depistării unui autovehicul furat, precum și în alte situații. În urma acestor alerte, polițiștii aplică imediat măsurile legale conform procedurilor și legislației în vigoare, în funcție de specificul fiecărui caz amintit. Fiecare patrulă din structurile de ordine publică, poliție rutieră și poliție transporturi, precum și fiecare polițist care își desfășoară activitatea la punctele de control acces în sediile de poliție și la ghișeele serviciilor de cazier are la dispoziție, pe lângă celelalte mijloace tehnice din dotare, și un telefon mobil sau o tabletă de serviciu de pe care accesează în mod securizat aplicația. Pot fi efectuate verificări atât în ceea ce privește documentele de identitate/identificare emise de autoritățile române, cât și privind cele emise de alte state, în cazul persoanelor cu cetățenie străină,”transmite IPJ Mehedinți

Mai mult decât atât, aplicaţia permite poliţiştilor să acceseze fotografia persoanei, facilitând procesul de identificare şi verificare a autenticităţii. În cazul în care persoana legitimată conduce un vehicul, datele acesteia vor fi introduse manual în aplicaţie pentru verificare. În situaţia în care poliţiştii sesizează anumite nereguli, persoana în cauză va fi condusă la sediul unităţii de poliţie pentru verificări suplimentare şi aplicarea prevederilor legale.

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze