Niciun comentariu

PROIECT ÎMPOTRIVA VIOLENȚEI, LA ȘCOALA GIMNAZIALĂ NR.3 DIN DROBETA-TURNU SEVERIN

Elevii Școlii Gimnaziale nr.3 din Drobeta-Turnu Severin au învățat de la jandarmi și polițiști, cum poate fi prevenită violența în mediul școlar, în cadrul proiectului „Împreună cu TINEri dăm speranța, spunem NU violenței.”

Scopul acestei întâlniri a fost dublu: pe de o parte, să se abordeze subiectul reducerii violenței în mediul școlar și prevenirea comportamentelor antisociale ale elevilor, iar pe de altă parte, să se ofere elevilor o perspectivă asupra activităților specifice desfășurate de jandarmi.

Temele abordate au inclus aspecte precum respectul reciproc, prevenirea și combaterea bullying-ului, precum și conștientizarea responsabilității juridice a minorilor. Dialogul deschis cu elevii a fost încurajat, oferindu-le acestora ocazia să își exprime preocupările și să găsească împreună soluții pentru problemele cu care se confruntă.

Elevii au oferit un feedback pozitiv și au fost încurajați să dialogheze în vederea soluționării problemelor cu care aceștia se confruntă, fiindu-le prezentate principalele fapte cu caracter antisocial ce pot fi comise în incinta și în zona adiacentă unităților școlare, dar și cauzele producerii acestora. Accentul a fost pus pe necesitatea eliminării oricăror forme de violență și căutarea unor soluții cu care elevii se pot confrunta,” precizează Jandarmeria Mehedinți 

Jandarmii vor continua să desfășoare activități preventive și educative în alte instituții de învățământ din județul Mehedinți, în încercarea de a contribui la crearea unui mediu școlar sigur și armonios pentru toți elevii.

S-ar putea sa iti placa si:

Tags: elevi, ipj mehedinți, jandarmeria mehedinti, restartnews, scoala gimnaziala nr3, violenta in scoli

Articole asemanatoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed