Pompierii mehedințeni au acționat în ultimele zile pentru stingerea a 12 incendii. Dintre acestea, nouă au izbucnit la vegetație uscată, două s-au manifestat la două case de locuit pe raza comunei Șimian, iar unul la un autoturism.
Din cauza nerespectării măsurilor de apărare împotriva incendiilor, cele nouă incendii au cuprins circa 58 hectare de vegetație uscată, lăstăriș, mărăciniș și peste 21 hectare de litieră. Din fericire, nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.
“În cazul incendiilor de vegetație uscată, flăcările se întind cu repeziciune, cuprinzând suprafețe foarte mari, iar pompierii depun eforturi considerabile pentru a opri propagarea arderilor, care riscă să afecteze căi de comunicații și să cuprindă gospodăriile cetățenilor. Facem apel la cetățeni să dea dovadă de responsabilitate și să conștientizeze că un simplu incendiu de vegetație uscată se poate transforma într-un incendiu de proporții care poate genera pagube materiale majore, dar și pierderi de vieți omenești. Potrivit prevederilor legale, arderea miriștilor, turbăriilor, litierelor pădurii, stufului, tufărișurilor sau vegetației ierboase este strict interzisă (articolul 94 alineatul (1), litera n din OUG nr.195/2005 privind protecția mediului) și constituie contravenții, sancționându-se cu amendă de la 7.500 lei (RON) la 15.000 lei (RON), pentru persoane fizice, și de la 50.000 lei (RON) la 100.000 lei (RON), pentru persoane juridice,” transmite ISU Mehedinți
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,Drobeta” al judeţului Mehedinţi au intervenit, în perioada 22-24 martie, pentru gestionarea a 46 de situații de urgență. Totodată, paramedicii SMURD au intervenit pentru acordarea asistenței medicale de urgență unui număr de 29 de persoane.
2 comentarii. Leave new
Este ingrijorator sa vedem ca majoritatea acestor situatii de urgenta au fost generate de actiuni imprudente sau inconstiente, precum arderea miristilor si a altor tipuri de vegetatie uscata. Este de datoria noastra sa fim mai responsabili si sa constientizam ca doar prin masuri preventive si respectarea regulilor putem evita astfel de incendii care pot pune in pericol vieti si bunuri materiale. Sa fim solidari cu pompierii nostri mehedinteni, care risca zilnic pentru a ne proteja si sa ne asiguram ca nu contribuim la aparitia unor asemenea situatii de urgenta. Respectam natura si respectam munca celor care ne protejeaza!
Apreciez eforturile depuse de catre pompierii mehedinteni in lupta impotriva incendiilor. Este alarmant faptul ca majoritatea acestor incidente au fost cauzate de neglijenta si lipsa de responsabilitate a cetatenilor. Arderea vegetatiei uscate este strict interzisa si trebuie sa constientizam ca un astfel de act poate avea consecinte grave, atat in ceea ce priveste bunurile materiale, cat si vietile oamenilor. Respectati regulile de aparare impotriva incendiilor si nu va puneti in pericol propria sanatate si a celor din jur. Multumesc pentru munca voastra si sper ca un astfel de incident sa nu se mai repete in viitor.