Connect with us

Restart News

CONTROALE ALE INSPECTORILOR ITM MEHEDINȚI ÎN SUPERMARKETURI. ACEȘTIA AU IDENTIFICAT ȘI SANCȚIONAT NUMEROASE NEREGULI

Inspectoratul Teritorial de Muncă Mehedinți  a verificat, între 11 și 15 martie, magazinele de tip supermarket și hipermarket pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale privind contractele de muncă și normele de securitate și sănătate în muncă.

Principalele obiective ale campaniei au vizat identificarea și verificarea agenților economici activi în domeniul comerțului cu amănuntul, cu excepția autovehiculelor și motocicletelor, precum și eliminarea neconformităților constatate, prin dispunerea de măsuri obligatorii pentru remedierea acestora și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare. De asemenea, s-a urmărit creșterea gradului de conștientizare a angajatorilor și a lucrătorilor cu privire la respectarea prevederilor legale în domeniile relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă,” transmite ITM Mehedinți 

Motivația din spatele acestei campanii este legată de riscurile de accidentare și îmbolnăvire profesională cu care se confruntă lucrătorii din centrele comerciale, unde condițiile de muncă pot fi uneori dificile și periculoase. De exemplu, riscurile pot include echipamente de muncă necorespunzătoare, expunerea la temperaturi extreme, accidente cu obiecte grele sau electrocutare.

În urma a 41 de controale efectuate, au fost identificate numeroase deficiențe în respectarea prevederilor legale. În domeniul relațiilor de muncă, au fost date 15 sancțiuni, inclusiv 10 amenzi contravenționale în valoare de 30.000 lei. În ceea ce privește securitatea și sănătatea în muncă, au fost date 50 de sancțiuni, incluzând 13 amenzi contravenționale în valoare de 111.000 lei.

Sursa foto: timis online

Continuă să citeşti
Adaugă Comentariu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze