Niciun comentariu

NEREGULI DEPISTATE DE INSPECTORII ITM LA FIRMELE DE DEZMEMBRĂRI AUTO

În perioada 5-9 martie 2024, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Mehedinți a desfășurat o amplă campanie de control în domeniul demontării mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor. 

Scopul acestei acțiuni a fost de a asigura respectarea prevederilor legale referitoare la cerințele minime de securitate și sănătate în muncă, precum și la încheierea și executarea corectă a contractelor individuale de muncă.

Având în vedere riscurile deosebite pe care le presupune activitatea – Demontarea (dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor, lucrătorii se confruntă, de cele mai multe ori, cu un mediu de muncă neprielnic, condiții de muncă dificile, cu factori de risc de accidentare cu consecințe ireversibile, mortale sau foarte grave. De asemenea se constată că în domeniul mai sus menționat sunt o serie de activități cu risc ridicat de accidentare și/sau îmbolnăviri profesionale cu consecințe ireversibile pentru lucrători.

-Echipamente de muncă necorespunzătoare tehnologiilor folosite;

-Risc de accidentare din cauza incendiilor;

-Risc de accidentare datorat lipsei de vizibilitate pe căile de acces și manevrării necorespunzătoare a motostivuitoarelor;

-Lucrul la temperaturi ridicate sau scăzute;

-Risc de lovire prin răsturnarea deșeurilor greșit depozitate;

-Risc de electrocutare;

-Risc de tăiere,” precizează ITM Mehedinți

În cadrul campaniei au fost identificate o serie de probleme, printre care echipamente de muncă necorespunzătoare, riscuri de accidentare din cauza incendiilor, manipulări de mase grele și foarte grele, dar și încălcări ale legislației privind relațiile de muncă. Ca urmare, au fost aplicate 7 sancțiuni, inclusiv amenzi contravenționale în valoare totală de 21.000 lei.

Sursa foto: google

S-ar putea să îți placă și:

Tags: drobeta turnu severin, itm mehedinti, mehedinti, restartnews

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.
You need to agree with the terms to proceed