Connect with us

Administrație

CONTRACT PENTRU ACHIZIȚIA DE APARATURĂ MEDICALĂ PERFORMANTĂ, PENTRU SPITALUL VÂNJU MARE

Președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul pentru achiziția de aparatură medicală pentru Spitalul din Vânju Mare, unitate aflată în proces de modernizare în cadrul unui proiect finanțat de Consiliul Județean Mehedinți cu sprijinul Ministerului Sănătății.

Astfel, cu fonduri europene, accesate în cadrul PNRR, în valoare de 5.365.875 lei, vor fi livrate în această etapă, echipamente și aparatură pentru Secția Medicină Internă, Compartimentele: Pediatrie, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie generală și Ambulatoriu Radiologie.

Este vorba despre un aparat radiologic dintre cele mai performante de pe piață cu ajutorul căruia se pot face examinări radiologice generale, tomografii liniare, examinări pediatrice și alte investigații de specialitate.

Totodată, se va achiziționa un mamograf cu tomosinteză, ecograf abdomen, ecograf cu sondă abdominală, 2 Doppler, dintre care unul pentru pediatrie și 4 monitoare pentru funcții vitale, de asemenea, unul dintre ele pentru pediatrie.

Alte echipamente necesare Spitalului din Vânju Mare vor fi achiziționate pe parcursul lunilor viitoare. Vrem ca medicii și personalul medical care vor trata pacienții ce se vor adresa Spitalului Vânju Mare să aibă aparatură performantă care să sprijine investigațiile și tratamentul,” a transmis Aladin Georgescu, președintele Consiliului Județean Mehedinți 

Continuă să citeşti
1 Comment

1 Comment

  1. Lucia Pupăză

    15 martie 2024 at 13:38

    Foarte bine ,dar aduceti aparate și la centrul pt copii cu dizabilitati din Severin și ei au foarte mare nevoie de ele nui lăsați uitari domnul Aladin Georgescu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze