Connect with us

Administrație

3 MILOANE DE EURO PENTRU MODERNIZAREA STAȚIEI DE EPURARE ORȘOVA ȘI CONSTRUCȚIA UNEI ALTE STAȚII ÎN CARTIERUL CORAMNIC

Consilierii locali din Orșova s-au întâlnit într-o ședință, pentru a aproba mai multe proiecte de hotărâre ce vizează dezvoltarea comunității orșovene. Unul dintre cele mai importante și ample proiecte, cu o valoare de 3 milioane de euro, este acela de modernizare a Stației de Epurare Orșova, dar și realizarea unei noi Stații de Transport Apă Uzată în cartierul orșovean Coramnic.

” În calitate de inițiator al proiectului, vreau să vă spun că, în primul rând, este un prim pas înaintea semnării contractului de finanțare, vor fi alocați 3 milioane de euro, fonduri guvernamentale, de la Guvernul României, mulțumim pe această cale guvernului Ciolacu, cel mai performant Guvern. Cu acești bani vom moderniza stația de epurare existentă și vom construi o stație nouă în cartierul Coramnic. Facem primul pas astăzi, aprobăm această documentație, după care aparatul de specialitate al primarului va încărca în sistem întreaga documentație și, în cel mai scurt timp, vom avea și contractul de finanțare, sperăm că tot în cursul anului acesta să începem lucrările la Spațiile de Epurare. ” a transmis edilul municipiului Orșova, Marius Stoica, în cadrul ședinței.

Fondurile provin de la Guvernul României și sunt extrem de importante pentru rezolvarea unei probleme esențiale din zonă. Primul pas înainte de semnarea contractului a fost făcut, prin aprobarea consilierilor a proiectului inițiat de primarul Marius Stoica.Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (studiul DALI) a trecut de votul consilierilor locali. În scurt timp, după ce banii vor ajunge la administrația locală, vor începe lucrările la cele două obiective, de o importanță majoră pentru Orșova și orșoveni.

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze