Connect with us

Administrație

TOATE UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT DIN ORȘOVA  AU FOST DOTATE CU MOBILIER ȘI ECHIPAMENTE IT, DE ULTMĂ GENERAȚIE

Elevii și preșcolarii din municipiul Orșova se bucură, de acum înainte, de noi condiții de studiu, datorită unui proiect cu finanțare europeană obținut de autoritățile locale, pentru dotarea școlilor și liceelor cu mobilier și aparatură de ultimă generație. 

Echipamentele au fost instalate deja, și au ajuns atât în cele două licee, cât și la școlile gimnaziale și grădinița nr.1 din Orșova. Concret, elevii vor învăța în clase noi, adaptate cerințelor actuale, cu mobilier modern și aparatură digitală performantă. 

Toate dotările pe care le-am primit sunt extraordinare, tabla aceasta inteligentă are facilități extraordinare, am renunțat la praful de cretă pentru sănătatea profesorilor și a elevilor, putem să desfășurăm un proces didactic modern, iar cu ajutorul acestor dotări, elevii vor fi mai motivați să vadă ce înseamnă tehnica modernă în societatea actuală.  Mulțumim pe această cale, domnului primar și primăriei Municipiului Orșova,” declară directorul adjunct al Liceului Dierna, Dan Ovidiu Papavă.

Și preșcolarii din Orșova se vor bucura de noile echipamente.

Este o aparatură didactică de ultimă generație, sunt extrem de benefice pentru copii. În ultima vreme în grădinițe apar aceste device-uri, care facilitează, destul de mult, procesul educativ pentru copii, pentru că au o conexiune rapidă la internet iar copii deja sunt familiarizați cu device-urile touch-screen, pentru ca și acasă folosesc,”  spune directorul grădiniței cu program prelungit nr 1 Orșova, Manuela Cristina Știca

Investițiile includ și dotarea laboratoarelor unităților de învățământ, pentru ca educația elevilor la școală să țină pasul cu cerințele actuale.

Avem mobilier nou pentru mai multe săli de clasă, atât din cele două licee cât și din cele două școli gimnaziale. În privința echipamentelor, laboratorul Liceului „Traian Lalescu” va fi dotat cu o tablă interactivă, 31 de laptopuri, un sistem de sunet, imprimante 3D, camere de videconferință, rutere wireless. Avem un laborator și la Liceul Tehnologic „Dierna”, unde vor fi instalate 26 de laptopuri, sisteme de sunet performante, dar vor fi dotate și sălile de clasă, atât din incinta liceelor cât și a școlilor gimnaziale „Pamfil Șeicaru” și „Petru Dumitriu”, cu echipamente IT de ultimă generație, mobilier și table interactive. Este un proiect care era demult așteptat pentru a fi implementat, astăzi am discutat cu domnii directori de la Liceul Tehnologic Dierna și grădinița nr. 1, dumnealor sunt foarte bucuroși că au primit aceste dotări, sunt sigur că și elevii care vor lucra, începând de azi, vor fi foarte bucuroși. Noi ne-am implicat în atragerea de fonduri europene pentru acest proiect, sunt lucruri bune care se întâmplă la noi în oraș și de care suntem mândri,” a precizat Marius Stoica, primarul Municipiului Orșova

Valoarea proiectului pentru dotarea unităților de învățământ din Orșova este de aproximativ 440.000 de euro, iar finanțarea este asigurată prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Continuă să citeşti
1 Comment

1 Comment

  1. cardrecenzii.ro

    18 martie 2024 at 10:52

    Este uimitor sa vad progresul facut in municipiul Orsova pentru dotarea scolilor si liceelor cu echipamente de ultima generatie! Elevii si prescolarii vor beneficia acum de conditii moderne de studiu, precum mobilier nou si aparatura digitala performanta, care ii va ajuta sa se dezvolte si sa fie mai motivati sa invete. De asemenea, este de apreciat si preocuparea autoritatilor locale pentru atragerea de fonduri europene pentru astfel de proiecte. Multumim domnului primar si primariei pentru eforturile depuse si suntem mandri de aceste realizari!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2022 restartnews.ro .

Noi și partenerii noștri (rețelele de socializare și furnizorii noștri de servicii analitice) prelucrăm date pentru a permite website-ului să funcționeze